Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a început să resimtă efectele creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.
Stocurile de materiale de protecție și medicamentele au început să se consume mult mai repede. Gorjul era printre județele cu un număr redus de cazuri raportate zilnic. În prezent, Gorjul a început să depășească la număr de cazuri zilnice județe cu populație mai mare, precum Doljul, și unde se fac și mai multe teste pentru depistarea coronavirusului.
S-a constatat că în ultima săptămână principalele probleme au apărut în instituții publice, dar și în comunitățile de romi din Târgu Jiu și din Scoarța, comună vecină. Aici, unii romi nu țin cont tot timpul de regulile de distanțare și de purtarea măștii de protecție și ajung să se infecteze, iar, ulterior, la spital.
Din acest motiv, locurile la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu destinate pacienților COVID s-au epuizat. A fost luată decizia reorganizării Secției Oncologie pentru a mai obține paturi în plus. În prezent, sunt 21 de paturi și se dorește să se ajungă la măcar 30. Spital exclusiv COVID este la Târgu Cărbunești.
Spitalul Județean are în dotare 214.000 de măști
Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are în prezent în dotare 214.000 de măști de protecție. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că stocurile de materiale sunt suficiente în momentul de față.
Necesarul este raportat la numărul de pacienți COVID, dar și la celelalte servicii medicale prestate de către Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Având în vedere că orice pacient este tratat ca suspect COVID, se consumă foarte multe materiale de protecție în fiecare zi. Practic, orice persoană care intră în unitatea medicală trebuie să poarte mască de protecție.
„Nu mai suntem la început. Am căpătat experiență și trebuie să organizăm o licitație pentru completarea stocurilor de materiale de protecție. A crescut consumul după ce numărul de cazuri de coronavirus a început să crească. Sunt și mulți pacienți non-COVID care ajung la unitatea medicală și care trebuie să fie tratați. Și în cazul lor se aplică regulile de protecție. Toți sunt suspecți COVID. Nu putem risca“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.