Franţa va testa, în zilele următoare, pe aeroporturi, toţi călătorii proveniţi din ţările aflate pe lista „roşie“. Acest lucru se va întâmpla, în mod sistematic, pentru a depista noul coronavirus.
Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la postul de televiziune BFMTV. Acesta spune că vor fi efectuate 2.000 de teste zilnic, potrivit digi24.ro.
„Vom realiza teste sistematice pe aeroporturi pentru călătorii care vin din ţări aşa-zis «roşii». Adică din ţări unde virusul circulă cel mai mult“, a spus noul purtător de cuvânt al guvernului, anunţând „2.000 de teste pe zi“.
Măsura va fi instituită în zilele următoare
„Cei care au făcut un test în ţara de origine nu vor trebui să mai facă unul la sosirea în Franţa. Va trebui ca ei să poată furniza dovada că au făcut un test“, a spus Attal. El a menţionat că măsura va fi instituită în zilele următoare, fără însă a indica o dată precisă.
Testele le vor fi „propuse“ călătorilor
Ministrul sănătăţii Olivier Véran a afirmat că se lucrează la măsura de realizare de teste salivare în aeroporturi, „unde acest lucru va fi posibil“, în cazul persoanelor care vin din ţări cu risc. Testele le vor fi „propuse“ călătorilor. „Nu putem constrânge pe cineva să facă un test“, a mai precizat el. Aceste teste rapide sunt încă în curs de validare de către autorităţile sanitare.
14 medici renumiţi au cerut, într-un apel, ca purtarea măştilor să fie obligatorie în spaţiile publice închise
Sâmbătă, 14 medici renumiţi au cerut, într-un apel publicat de Le Parisien-Aujourd’hui en France, ca purtarea măştilor să fie obligatorie în spaţiile publice închise. Asta în contextul relaxării măsurilor de protecţie. Întrebat despre posibilitatea ca purtarea măştilor să fie obligatorie în spaţiile publice închise, Gabriel Attal răspuns că „francezii sunt responsabili. Când li se fac recomandări le respectă în foarte mare măsură“.
O nouă tendinţă spre creşterea circulaţiei virusului SARS-CoV-2, în Franţa
Numărul deceselor în Franţa a depăşit, vineri seară, pragul simbolic de 30.000, ajungând la 30.004. În buletinul său săptămânal, agenţia de sănătate publică a notat că există o „nouă tendinţă spre creşterea circulaţiei virusului SARS-CoV-2“. Aceasta rămâne, însă, deocamdată „la un nivel scăzut“.