3.7 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAplicație care promite să identifice persoanele infecate cu COVID-19 după sunetul din tusea lor

Aplicație care promite să identifice persoanele infecate cu COVID-19 după sunetul din tusea lor

O aplicație care folosește inteligența artificială promite să identifice persoanele infecate cu COVID-19 după sunetul din tusea lor.

Mai nou, o aplicație care folosește inteligență artificială (AI) ar putea identifica dacă o persoană este sau nu infectată cu COVID-19, după sunetul tusei. La acest proiect au lucrat cercetători din diferite state. Rezultatele sunt surprinzătoare.
Oameni de știință din Mexic, Statele Unite, Spania și Italia, conduși de o echipă de la Massachusetts Institute of Technology, au dezvoltat o bază de date cu mii de sunete de tuse de la persoane de toate vârstele, cu și fără Covid-19, potrivit digi24.ro. Apoi, un algoritm cu AI analizează aceste sunete și este capabil să distingă anumite sunete din tusea persoanelor infectate.

Starea pacientului poate fi identificată în 15 secunde

Rezultatele au arătat diferențe semnificative între tusea persoanelor care aveau virusul față de cele care nu au fost infectate. Starea pacientului poate fi astfel identificată în 15 secunde. Sunt unde pe care urechea umană nu le-ar putea percepe și identifica la fel de ușor. Inteligența Artificială ,însă, poate face acest lucru cu o precizie ridicată.

Detectorul de tuse, disponibil într-o aplicaţie chiar pe telefonul mobil

Întregul program a presupus inițial ca un număr considerabil de participanți să își „doneze” vocea pentru ca sistemul de AI să aibă suficiente date de analizat. Detectorul de tuse va fi disponibil într-o aplicaţie chiar pe telefonul mobil. Descărcarea va fi gratuită.

Studiul a început în urmă cu aproximativ două luni

Studiul a început în urmă cu aproximativ două luni în spitale din Spania, Italia, Statele Unite și Mexic. Cercetătorii consideră că, în Mexic, este esențial să existe înregistrări solide ale tusei, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19. Sunt peste 295.000 de cazuri confirmate și aproape 35.000 de decese de la primul caz, identificat pe 28 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS