Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis că indicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.
FAO publică lunar propriul său Food Price Index. Acesta măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În iulie, acest indice a crescut la 94,2 puncte, de la 93,1 puncte luna precedentă.
Preţurile la uleiuri vegetale au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni
Preţurile la uleiuri vegetale au urcat cu 7,6% în iulie, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Preţurile la lactate şi zahăr au urcat cu 3,5% şi, respectiv, 1,4%. Preţurile la carne au scăzut cu 1,8%, în urma reducerii cererii.
„La fel ca în iunie, creşterea preţurilor la uleiuri vegetale, lactate şi zahăr a compensat preţul mai redus la carne, pe fondul valorii constante a indicelui preţului cerealelor“, se arată în comunicatul FAO.