În timpul pandemiei de coronavirus, traficul de droguri a explodat, a declarat luni un specialist al Europol. Conform Europol, cea mai mare parte a cocainei ajunge în Europa prin Olanda, Belgia şi Spania, potrivit digi24.ro.
Sascha Strupp, analist strategic pentru traficul de droguri pentru cooperare în materie de aplicare a legii în cadrul Europol, traficul de cocaină din America de Sud spre Europa a ajuns „la cantităţi record“.
„Coronavirusul nu a avut nicio influenţă asupra traficului (de droguri) pe rutele maritime“, a afirmat Strupp. Acesta a precizat că acest comerţ cu narcotice este „o piaţă tot mai mare“.
Anchetatorii au observat o creştere a cantităţii de narcotice confiscate
Anchetatorii au observat o creştere a cantităţii de narcotice confiscate, chiar dacă este greu de estimat exact cât de multe droguri au fost traficate
Peste 25 de tone de cocaină au fost confiscate în portul Rotterdam
Peste 25 de tone de cocaină au fost confiscate în portul Rotterdam, în prima jumătate a lui 2020. Este mai mult decât dublu comparativ cu cantitatea descoperită în aceeaşi perioadă din 2019.Anul trecut a fost un an în care cele 34 de tone de cocaină confiscate au fost deja un record.
Luna trecută, poliţia a găsit cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată în Olanda
Luna trecută, poliţia a găsit cel mai mare laborator de cocaină descoperit vreodată în Olanda. Aici erau procesate circa 200 de kilograme de cocaină pe zi, în oraşul Nijeveen din apropierea de graniţa cu Germania.
Europol apreciază că grupările criminale au trecut recent la traficul de droguri în special pe căi maritime. Le-au ascuns printre alte mărfuri, cum ar fi echipamente medicale, în contextul în care traficul aerian s-a prăbuşit aproape complet din cauza pandemiei.
Conform Europol, cea mai mare parte a cocainei ajunge în Europa prin Olanda, Belgia şi Spania