6.7 C
Craiova
marți, 7 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateCum s-au pregătit țările lumii de al doilea val de COVID

Cum s-au pregătit țările lumii de al doilea val de COVID

În așteptarea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus, autoritățile din întreaga lume au luat măsuri sau se pregătesc pentru acestea, potrivit Agerpres.

Noi măsuri de izolare, cel puţin parţiale, intră în vigoare astăzi la Jakarta, în Indonezia, în urma unei agravări a epidemiei, la trei luni după ridicarea restricţiilor.

Al doilea val vizează şi Regatul Unit

Al doilea val vizează şi Regatul Unit, unde peste 3.500 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate vineri, conform cifrelor guvernamentale. A fost cel mai grav bilanţ zilnic consemnat după 17 mai. Şi rata de reproducere a coronavirusului (denumită ‘R’) se situează în prezent între 1 şi 1,2, adică peste nivelul care antrenează o accelerare a cazurilor de contaminare.

„Regula celor şase” în Anglia

De astăzi, o restricţie strictă privind adunările la care participă mai mult de şase persoane provenite din gospodării diferite intră în vigoare în Anglia (dar nu şi în alte regiuni ale Regatului Unit). Această restricţie se aplică în spaţiile închise şi în aer liber, cu excepţia şcolilor, locurilor de muncă, nunţilor sau înmormântărilor.

Toate întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise la Birmingham

Marţi, toate întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise la Birmingham, al doilea oraş cel mai populat din Regatul Unit. Localnicii pot merge în continuare la cafenele, restaurante sau magazine, dar nu pot întâlni alţi oameni din gospodării diferite.

Austria se află „la începutul celui de-al doilea val“

„Al doilea val” a fost întotdeauna o expresie de temut. Aceasta a devenit realitate, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz duminică. Acesta a avertizat că ţara sa se află „la începutul celui de-al doilea val” şi că se va depăşi în curând cifra de 1.000 de cazuri noi pe zi.
Kurz a chemat populaţia să respecte cu stricteţe măsurile antiepidemice şi să reducă la maximum contactele.
Începând de luni, măştile care sunt deja impuse în supermarketuri şi mijloacele de transport public devin obligatorii în toate unităţile comerciale şi clădirile publice din Austria.

Cehia a înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de cazuri de infectare

Aceeaşi îngrijorare se manifestă şi în Cehia. Aici s-a înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, un număr record de cazuri de infectare, cu 1.541 de cazuri noi, potrivit Ministrului Sănătăţii. Această ţară cu 10,7 milioane de locuitori este, în prezent, una dintre cele trei state membre ale Uniunii Europene în care progresia zilnică a virusului este cea mai rapidă, după Franţa şi Italia. Cu toate acestea, aceste ultime două state efectuează de două ori mai multe teste de depistare a noului coronavirus.

În Franţa s-a depăţit sâmbătă pragul simbolic de 10.000 de cazuri noi în 24 de ore

În Franţa, pragul simbolic de 10.000 de cazuri noi în 24 de ore a fost depăşit sâmbătă. Acesta este un record de la lansarea testelor pe scară largă în această ţară.

În Italia, reîntoarcerea la şcoală este marcată de restricţii

În Italia, majoritatea celor aproximativ opt milioane de elevi revin astăzi la şcoală după şase luni de închidere a unităţilor de învăţământ. O carantină imediată va fi impusă celor care au intrat „în contact apropiat” cu orice elev sau profesor depistat pozitiv la testul de COVID-19.
Această reîntoarcere la şcoală este marcată de restricţii, precum distanţarea. Au fost create 5.000 de clase noi şi aproape 5.000 de clase vechi au fost mărite, 170.000 de litri de gel hidroalcoolic au fost promişi de guvern şi urmează să fie furnizaţi săptămânal. Purtarea măştii este obligatorie. Aproximativ 11 milioane de măşti vor fi furnizate zilnic gratuit profesorilor şi elevilor.

Coreea de Sud a decis să reducă de astăzi restricţiile anticoronavirus

Coreea de Sud a decis să reducă de luni restricţiile anticoronavirus pentru cei 25 de milioane de locuitori din regiunea Seul. Însă, premierul Chung Sye-kyun are în vedere aplicarea unor restricţii în timpul marii transhumanţe pe care ţara o cunoaşte în fiecare an la sfârşitul lunii septembrie, în perioada sărbătorii Chuseok.

La Melbourne, peste 70 de persoane care au demonstrat împotriva măsurilor restrictive

Poliţia australiană a reţinut duminică la Melbourne peste 70 de persoane care au demonstrat împotriva măsurilor restrictive.

Proteste antiizolare şi în Argentina

Proteste antiizolare şi împotriva modului în care autorităţile guvernamentale au gestionat pandemia au avut loc de asemenea duminică în Argentina.

Cel puţin 921.097 de persoane din întreaga lume au murit de COVID-19

Cel puţin 921.097 de persoane din întreaga lume au murit de la momentul în care biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din China a raportat apariţia bolii COVID-19, la sfârşitul lunii decembrie 2019.
Peste 28.819.490 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost diagnosticate oficial, dintre care cel puţin 19.133.300 sunt în prezent considerate vindecate.

SUA sunt cele mai afectate, atât din punct de vedere al deceselor

Statele Unite sunt cele mai afectate, atât din punct de vedere al deceselor, cât şi al cazurilor, cu 194.033 decese la 6.516.861 cazuri recenzate, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS