-0.5 C
Craiova
miercuri, 27 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi măsuri anticovid în Europa, în contextul creșterii infectărilor

Noi măsuri anticovid în Europa, în contextul creșterii infectărilor

În Europa se înmulțesc cazurile de infectare cu noul coronavirus. Tot mai mulți oficiali vorbesc deja despre un al doilea val. Acest lucru este pus însă la îndoială de un celebru imunolog, laureat al premiului Nobel. Acesta este de părere că numărul mare de infectări este o consecință a testelor tot mai multe.

Ideea acestui al doilea val, vehiculată de tot mai mulți oficiali, este însă pusă la îndoială de un celebru imunolog francez, potrivit stiri.tvr.ro. Acesta este laureat al premiului Nobel, Jules Hoffman: „La nivel global, mai puţin de 3-4% din oameni au fost testaţi pozitiv. Aşa că nu cred că putem vorbi de un al doilea val. Este totuşi o situaţie complicată, dar care mai degrabă reflectă faptul că se testează mai mult“.

În Portugalia, cel mult patru persoane în baruri și restaurante

După ce au ajuns la peste 500 de cazuri pe zi, portughezii au noi reguli anticovid valabile la nivel național. Se interzic grupuri mai mari de zece persoane. În restaurante și cafenele au voie maximum patru oameni la masă. Magazinele nu se pot deschide mai devreme de ora 10.00, iar servirea de băuturi alcoolice este interzisă după 20.00. Și evenimentele sportive vor fi fără spectatori, cel puțin până în octombrie.

Austriecii sunt obligați să poarte mască în toate spațiile aflate la interior

Și austriecii sunt obligați, de săptămâna aceasta, să poarte mască în toate spațiile aflate la interior. Asta, după ce de câteva zile raportează aproape o mie de cazuri la 24 de ore. Aceste cifre sunt nemaivăzute din martie, și care, în opinia cancelarului, sunt un semn cât se poate de clar.

Olanda a raportat aproape 1.400 de cazuri noi

Al doilea val sau nu, recordurile se țin lanț. Olanda a raportat aproape 1.400 de cazuri noi la un ultimul bilanț zilnic. Acesta este cel mai mare de până acum.
În capitala Irlandei, infectările au crescut de 20 de ori în ultima lună. În Danemarca, rata de reproducere a virusului a ajuns la 1,5. În consecinţă, la Copenhaga barurile și restaurantele trebuie de acum să se închidă cel târziu la ora 22.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS