În 1 octombrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Internaţională a Cafelei. Această zi a fost celebrată în 2015 pentru prima oară, la Milano.
De atunci, an de an, marii producatori sau lanţurile de magazine care comercializează cafea obişnuiesc să ofere cafele gratuite sau la reducere.
Această zi este un bun prilej pentru a prezenta beneficiile pe care cafeaua le poate avea asupra sănătăţii. Asta dacă este consumata cu moderaţie potrivit ziare.com.
Oamenii de ştiinţă au demonstrat, de-a lungul timpului, beneficiile consumului anumitor tipuri de cafea pentru sănătatea creierului. Aceştia au identificat unele dintre mecanismele care permit cafelei să menţina declinul mental la limită.
Consumul de cafea poate aduce şi beneficii, şi riscuri în sănătatea noastră
Consumul de cafea poate aduce şi beneficii, şi riscuri în sănătatea noastră. Un studiu din 2016, de la Universitatea din Marea Britanie, a concluzionat, însă, ca beneficiile pentru sănătate ale consumului moderat de cafea „depăşesc în mod clar riscurile potenţiale“.
Rece, fierbinte, cu diferite arome, cafeaua şi lunga sa istorie sunt sărbătorite astăzi, de Ziua Internaţională a Cafelei.