21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO localitate a intrat de urgență în carantină

O localitate a intrat de urgență în carantină

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri seară, introducerea în carantină, începând cu ora 22:00, a satului Dobra din comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa. Localitatea rămâne în carantină timp de 14 zile, scrie Adevărul.

De vineri, de la ora 22:00, satul Dobra, din judetul Dâmboviţa, a intrat în carantină pentru 14 zile. Numărul mare de cazuri raportat la numărul de locuitori au obligat autorităţile să ia măsuri drastice. Rata de incidenţă era, pe 8 octombrie, de 5.95 de cazuri la mia de locuitori, mai exact 21 de cazuri la o populaţie de 3.531 de suflete. Cele mai multe cazuri se află în Primărie acolo unde sunt infectate nu mai puţin de 14 persoane. Astfel că, după mai multe analize şi comitete s-a hotărât punerea în carantina doar a satului Dobra, acolo unde sunt cele mai multe cazuri, şi nu a întregii comune.

Pe mulţi dintre cei care locuiau în zona, sau doar tranzitau, noile reguli i-au luat prin surprindere. Daca unii doar au fost nevoiţi să ocolească localitatea, alţii au fost nevoiţi să meargă pe jos până acasă pentru că nu aveau nicio declaraţie asupra lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS