24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecord de infectări în capitala Indiei, în al treilea val Covid-19

Record de infectări în capitala Indiei, în al treilea val Covid-19

Capitala Indiei, Delhi, a înregistrat peste 8.500 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai înalt nivel atins până acum și unul dintre cele mai îngrijorătoare din întreaga țară, scrie ansa.

Capitala indiană se confruntă zilele acestea cu al treilea val de infectări, după o perioadă de stagnare de aproximativ o lună. Vârful acestui val a creat o nouă presiune asupra spitalelor, unde jumătate din paturile disponibile, conform datelor administrației orașului, sunt deja ocupate.

Guvernatorul Arvind Kejriwal a cerut guvernului federal să pună la dispoziție mai multe locuri în spitalele de stat și Înalta Curte i-a dat în această dimineaţă permisiunea să „rechiziționeze”, pentru pacienţii Covid, 80% din locurile la terapie intensivă disponibile în 33 de clinici private din oraş.

India, cu peste 8 milioane şi jumătate de cazuri, este a doua țară cea mai afectată din lume de pandemie. Curba infectărilor a scăzut de la mijlocul lunii septembrie, când rata zilnică a infectărilor a scăzut de la aproape 100.000 la 37.000.

Potrivit Ministerului Sănătății indian, în ultimele cinci zile numărul zilnic de noi infecții s-a stabilit sub 50.000: ieri au fost înregistrate 48.200

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS