“Cu ce să încep? Cu faptul că vreau să trăiesc! Vreau să îmi continui viața, vreau să fiu alaturi de copilul meu în prima zi de scoală”.
Sunt gândurile unei mame de doar 25 de ani, Andreea Valeria Bucătaru care își crește singură copilul și care recent a aflat că suferă de o boală cumplită, glomus jugular, o tumoare extrem de rară. Colegii de serviciu îi spun Vale.Vestea a fost ca un trăsnet pentru ea. La început a crezut că este o simplă otită sau o inflamație la ureche. Era la începutul acestui an, când și-a dat seama că are probleme cu auzul. Între timp s-a trezit cu sângerări abundente din urechea dreaptă. Așa au început drumurile la spital. Au trecut luni bune până când medicii i-au stabilit un diagnostic. A fost cel mai cuplit verdict, o boală destul de rară: glomus jugular.
Pentru băiatul meu vreau să trăiesc
Este o luptă pe care trebuie să o ducă de una singură. O luptă pe care trebuie să o ducă și din care să iasă învingătoare, pentru simplul fapt că are întreaga viață înainte. Este o mamă care își crește singură băiețelul de patru ani și pe care vrea să-l vadă cum pășește spre viitor, să-i fie alături în prima zi de școală. Este singurul ei univers și singura ființă care o determină să-și păstreze optimismul.
O boală rară
Este optimistă fiindcă nu are de ales. De luni bune viața ei se împarte între spital, consultații medicale și acasă, unde o așteaptă Nico, băiatul de doar patru ani. O spijină familia, prietenii care s-au mobilizat în încercarea de-a o face să treacă mai ușor prin cumplita experiență.
O mână întinsă pentru Valeria
Acum, Valeria încearcă să strângă banii necesari intervenției chirurgicale. Ea spune că nu-și permite, cu veniturile pe care le are, să ajungă în Italia. Apelează la oamenii de lângă ea. Numai așa ar putea să trăiască normal, să fie alături de băiatul ei, să îngrijească, acei căței pe care îi salvează de la pieire, atunci când îi găsește abandonați, să-și ducă viața mai departe, să meargă în călătorii alături de fiul ei.
Ea este presată de timp, cu cât mai repede va fi supusă unei intrevenții chirurgicale cu atât mai bine.
Între timp colegii de serviciu i-au venit în ajutor. „Orice sumă este binevenită pentru a o ajuta pe Vale”, au postat colegii de serviciu pe Facebook. Este modul lor de a-i întinde o mână, de a-i fi alături.
Conturile Valeriei Bucătaru sunt: BUCATARU ANDREEA-VALERIA
Banca Unicredit
IBAN:RO96BACX0000001162831000
CodBIC/SWIFT:
BACXROBU
Ce este tumoarea glumus jugulare
O tumoare glumus jugulare este o tumoare în interiorul cavității craniului. Zona craniului afectată de acest tip de tumoare se numește foramen jugular. Foramenul jugular este pe osul temporal. Oasele temporale sunt pe părțile laterale ale craniului sau ale templelor tale.Aceste tumori sunt aproape întotdeauna benigne sau noncanceroase, dar prezența lor poate provoca pierderea auzului, probleme cu înghițirea și paralizie facială. Medicul poate utiliza teste de imagistică și o biopsie pentru a confirma prezența unei tumori glomus jugulare. Tratamentul implică îndepărtarea chirurgicală. După intervenție chirurgicală, este posibil să fie nevoie de radioterapie pentru a elimina complet tumoarea. Tumorile Glomus se pot forma oriunde există celule glomus. Regiunea inferioară a osului temporal din craniu conține multe legături nervoase cu celule glomus. Tumorile care cresc în această zonă se numesc tumori glumus jugulare deoarece ele se formează în partea superioară a venei jugulare. Aceasta este vena care ia sânge din creier înapoi în inimă. Tumorile Glomus, deși nu sunt adesea canceroase, se pot dezvolta extensiv și se pot răspândi în interiorul nervilor, în venele și arterele, în interiorul urechii și în tubul Eustachian, care este legătura dintre ureche și nas.