0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea și UMF Craiova, în topul celor mai bune universități din România

Universitatea și UMF Craiova, în topul celor mai bune universități din România

Clasamentul Universităților din România 2020 a fost publicat în această dimineață de Asociația Ad Astra a cercetătorilor români din țară și străinătate. În acest top se află și Universitatea din Craiova care este pe locul 11 dar și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, care este pe locul 12.
Cele mai bune universități din România anului 2020 sunt Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București.Primele trei locuri nu s-au schimbat în acest top în ultimii 5 ani. Universitatea de Vest din Timișoara își menține poziția a 4-a, însă este devansată la scor de Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, care anul trecut era pe poziția 6.

O surpriză vine de la Universitatea Transilvania din Brașov, care urcă 2 poziții până pe locul 7, devansând și anul acesta Academia de Studii Economice (ASE) din București. Universitatea Dunărea de Jos din Galați urcă de pe poziția 12, pe 10.

UMF Craiova este pe locul 12 în topul celor mai bune Universități din România 2020

În acest top, Universitatea din Craiova este pe locul 11. Pe locul 12 se află și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova alături de alte 9 universități dn țară: Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea din Oradea, Universitatea din Pitești, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea Tehnică de Inginerie Civilă din București.

Clasamentul are la bază rankingurile internaționale ale universităților la data de 1 noiembrie 2020.

În România, în 2020 există  97 de universități (din care 7 în lichidare): 54 de universități publice (incluzându-le pe cele militare) și 43 de universități private (din care 9 autorizate
provizoriu). “Scopul Metarankingului Universitar este să identifice care dintre aceste universități au o minimă vizibilitate internațională în rankingurile majore ale universităților (sunt prezente în cel puțin un ranking inclus în analiză) și care este impactul lor relativ în aria academică internațională (prin punctajul obținut în metaranking)”, explică autorii clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS