RePatriot, cu susținerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și Administrației Prezidențiale, a lansat proiectul RePatriot Turism, o acțiune comună de sprijin și promovare a turismului de incoming românesc.
Astfel, inițiatorii cheamă românii de pretutindeni ca împreună să pună umărul la relansarea turismului românesc post pandemie, prin acțiuni concrete de promovare a României și atragerea turiștilor străini în țară.
În plus, inițiativa își propune să identifice lideri care să creeze minim 5 noi comunități RePatriot Turism în principalele țări în care sunt cei mai mulți români plecați. Astfel de comunități deja au început să se contureze în Israel, Germania, Statele Unite ale Americii. Alături de multe alte acțiuni, RePatriot va încuraja românii din afara granițelor să participe activ și să promoveze masiv România, în special străinilor.
S-a lansat deja o provocare către comunitatea patronilor din turism să stimuleze românii activi în promovarea României
Pe lângă diplome, premii și insigne onorifice pentru ambasadorii RePatriot din Diaspora, Marius Bostan a lansat o provocare către toată comunitatea patronilor în turism: recompensarea românilor implicați în promovarea turismului prin oferirea unor beneficii reale, cum ar fi sejururi cu reduceri speciale sau chiar gratuități pentru cei mai activi dintre ei. Provocarea a fost deja acceptată de Dragoș Anastasiu la Green Village, Emil Munteanu la ATRA Doftana și de Călin Ile, Președintele Federației Industriei Hoteliere din România, care va transmite această provocare către întreaga comunitate a antreprenorilor din turism.
Reprezentații RePatriot au subliniat că de ani de zile se vorbește despre marele potențial al turismului românesc, se admiră frumusețile naturale, dar ne mirăm că nu ne atingem acest potențial și avem mult prea puțini turiști străini în România.S-a afirmat la conferința de presă de astăzi că ar fi mai eficient, dacă fiecare român din Diaspora ar atrage către România un străin pe an, am avea astfel un surplus de cel puțin 5 milioane de turiști.
A fost remarcată importanța participării la târguri, chiar și on-line, cu sprijinul atașaților economici ai României în străinătate care ar fi bine să aibă indicatori de performanță pentru atragerea de investiții și turism. În general, toată conferința de presă de astăzi a fost un apel la implicarea personală, făcut cu încredere atât de mediul de afaceri, cât și de reprezentanții administrației.
Obiectivele inițiativei RePatriot Turism pentru anul viitor sunt mai mult decât optimiste. Inițiatorii cred că Diaspora poate aduce minim 1 milion de turiști străini în România. Acum se lucrează continuu pentru conectarea agențiilor de turism și a antreprenorilor, pentru identificarea și crearea produselor de turism românești și promovarea acestora în Diaspora.
Toți românii care vor să se implice în inițiativa lansată astăzi sunt așteptați să transmită mesajele lor la [email protected] și sunt invitați să promoveze mesajele #RePatriotTurism pe rețelele sociale. Înregistrarea conferinței de presă se poate vedea pe pagina de Facebook RePatriot, aici – https://fb.watch/2hH5Ck8nbA/.
Despre RePatriot – RBL
RePatriot este o comunitate constituită ca o platformă de inspirație, acțiune, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. RePatriot este un Proiect al Romanian Business Leaders – RBL lansat în anul 2015. Mai multe pe www.repatriot.ro.
RePatriot Turism este o inițiativă care își propune promovarea României ca destinație turistică pe piața internațională și creșterea turismului de incoming cu ajutorul românilor de pretutindeni. https://repatriot.ro/turism/
Fundația RBL este o organizație non-partizană, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și șefii de companii din mediul de afaceri privat. Mai multe pe www.rbls.ro.
Pentru orice alte informații suplimentare sau declarații: Andra Giucă, RePatriot Communication Manager – 0726.550.801 / [email protected].