Sarcina de a detecta pasagerii infectaţi cu boala COVID-19 pe aeroportul internaţional Santiago din Chile le revine câinilor, potrivit Reuters.
Câinii din rasele Golden Retriever şi Labrador se aşază când miros virusul şi primesc o recompensă. Ei poartă veste verzi şi cu cruce roşie cu inscripţia „Biodetector” .
Pasagerii care ajung la un punct de control sanitar de pe aeroport îşi şterg gâtul şi încheieturile mâinilor cu tampoane din tifon care sunt apoi introduse în recipiente de sticlă şi oferite câinilor pentru a depista prezenţa COVID-19.
Câinii de detecţie au fost dresaţi anterior pentru a detecta malaria, cancerul şi boala Parkinson
Binecunoscuţi pentru găsirea drogurilor şi a materialelor explozive, câinii de detecţie au fost de asemenea dresaţi anterior pentru a detecta malaria, cancerul şi boala Parkinson.
Câini dresaţi pentru detectarea noului coronavirus au început deja să adulmece probe de la pasageri pe aeroporturile din Emiratele Arabe Unite şi Finlanda, notează Reuters.
Exemplarele canine pot identifica persoanele infectate cu o acurateţe de 85% până la 100%
Un studiu a constatat recent că exemplarele canine pot identifica persoanele infectate cu o acurateţe de 85% până la 100% şi pot să excludă infecţia cu o precizie de 92% până la 99%.
Poliţia Carabinero din Chile s-a ocupat de dresarea câinilor
Poliţia Carabinero din Chile s-a ocupat de dresarea câinilor. Potrivit inspectorului general Esteban Diaz, câinii au peste trei milioane de receptori olfactivi, de peste cincizeci de ori mai mulţi decât oamenii, motiv pentru care au fost aleşi pentru a ajuta la combaterea coronavirusului.
Numărul cazurilor de infectare din Chile este departe de vârful atins în luna iunie, însă a început să crească din nou, cu o medie de aproximativ 2.000 de cazuri noi raportate în fiecare zi, potrivit unui bilanţ Reuters.
Chile are în total 589.189 de cazuri confirmate şi 16.217 decese asociate COVID-19.