Gigantul farmaceutic elvețian Novartis a anunțat vineri că a semnat un acord pentru a ajuta la producerea vaccinului Covid-19 al Pfizer-BioNTech. Este o acțiune menită să ajute la intensificarea producției, potrivit Reuters.
Acordul, semnat cu grupul german BioNTech, prevede ca Novartis să ofere capacitatea de a pune vaccinul în flacoane la sediul său din Stein, lângă Basel. Anunțul a fost făcut de grupul elvețian într-un comunicat. Acesta a specificat că producția ar trebui să înceapă în al doilea trimestru din 2021. Primele livrări sunt programate pentru al treilea trimestru.
Laboratorul francez Sanofi a anunțat că va produce vaccinul împotriva COVID-19 al concurenţilor săi Pfizer/BioNTech
Anunțul Novartis vine după ce laboratorul francez Sanofi a anunțat că va produce vaccinul împotriva COVID-19 al concurenţilor săi Pfizer/BioNTech în semestrul al doilea al anului. Este o premieră în sectorul farmaceutic.
Sanofi a anunţat miercuri dimineaţă că va da acces celor de la Pfizer şi BioNTech la liniile sale de producţie începând din vară.
Decizia vine în contextul dificultăţilor pe care le întâmpină producătorii vaccinurilor autorizate împotriva COVID-19 în fabricaţia pe scară largă.
Sanofi va prelua ultimele etape de fabricaţie pentru a furniza peste 125 milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru UE
Sanofi va prelua ultimele etape de fabricaţie. Va furniza peste 125 milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru UE, se precizează în comunicat.
Pfizer şi BioNTech au anunţat că nu sunt în măsură să furnizeze cantitatea de doze la care s-au angajat
Pfizer şi BioNTech au anunţat în mod inopinat că nu sunt în măsură să furnizeze cantitatea de doze la care s-au angajat. Asta a declanşat nemulţumirea unor ţări europene, deja criticate pentru încetineala cu care se desfăşoară campania de vaccinare.
Pfizer/BioNTech a dat asigurări că a pus în aplicare „un plan” pentru a limita la o săptămână întârzierile
A doua zi alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech a dat asigurări că a pus în aplicare „un plan” pentru a limita la o săptămână întârzierile din livrările vaccinului lor. Asta în condiţiile în care Europa avea temeri că livrările ar putea fi întârziate între „trei şi patru săptămâni