Consiliul Tineretului din România, alături de inițiatorii Rezoluției Tinerilor din România, cere membrilor Executivului să respecte asumările cu care au venit în fața Parlamentului.
În programul de guvernare, Guvernul a prevăzut „creșterea finanțării alocate pentru susținerea activităților de tineret, (care în Legea bugetului de stat pentru anul 2021 reprezintă echivalentul a un 1 Euro/tânăr/an (de la 0.35 Euro/tânăr/an, în prezent)”.
În acest sens, printre solicitările reprezentanților tinerilor se regăsesc respectarea programului de guvernare, introducerea de programe distincte, cum ar fi:
- demararea procedurilor de cadastru și publicitate imobiliară pentru clădirile administrate de DJST-uri,
- renovarea sediului secundar al Ministerului Tineretului și Sportului,
- dezvoltarea investițiilor în infrastructura ministerului,
- îmbunătățirea digitalizării,
- ar trebui prevăzute în buget eventualele proiecte cu finanțare nerambursabilă.
În același timp, semnatarii Rezoluției Tinerilor atrag atenția asupra unor neconcordanțe între documentele reieșite în spațiul public din partea decidenților de la nivel național.
De exemplu, în partea narativă, pentru Programul Centre de Tineret se prevăd 35 de centre de tineret, în fișa programului apar 36 de centre de tineret, iar în fapt sunt 32 de centre de tineret, potrivit informațiilor publice de pe site.
Totodată, în narativ pentru Programul de susținere a activităților de tineret (P2) se prevăd aproximativ 800 de proiecte și aproximativ 50.000 tineri beneficiari. În schimb, în fișa programului se indică 300 de proiecte și 42.000 tineri beneficiari. În narativ pentru Programul de cercetare socială în domeniul tineretului (P3) se prevăd aproximativ 3 cercetări. În schimb, în fișa programului se indică 4 lucrări de cercetare.