6.2 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoșta Română vrea să-și reducă numărul de angajați

Poșta Română vrea să-și reducă numărul de angajați

Poșta Română vrea să-și reducă numărul de angajați. Ar putea pleca acasă 21% din angajatii TESA din sediul central și 13% din personalul administrativ din teritoriu.

Directorul general al Poștei, Horia Grigorescu, a declarat că aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective. Aceștia ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii, potrivit digi24.

În urma unei astfel de măsuri, Poșta Română își va reduce cheltuielile de personal cu 18 milioane de lei.

Șefii de direcții și departamente din Poștă trebuie să propună posturile care vor fi desființate

Până la 26 februarie 2021 toți șefii de direcții și departamente din Poștă trebuie să facă o analiză și să propună posturile care vor fi desființate. Asta reiese dintr-o adresă internă semnată de directorul general, Horia Grigorescu.

”Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, se arată în documentul citat și care a fost publicat pe Facebook.

Horia Grigorescu spune că a trimis două astfel de adrese. Una a vizat aparatul administrativ din sediul central al Poștei, iar alta către cele 8 regionale și 42 de oficii poștale.

„Nu vorbim despre zona operațională, nu vorbim despre factorii poștali“

”Colegii mei au primit sarcina de a analiza activitatea colegilor din subordine și modul în care este organizată și structurată activitatea acestor departamente, servicii, birouri, astfel încât să ajungem la optimizarea numărului de personal care este implicat exclusiv în activitatea administrativă, în zona TESA. Nu vorbim despre zona operațională, nu vorbim despre factorii poștali, nu vorbim despre oficiante, nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă și care sunt cei care generează veniturile acestei companii”, a declarat directorul general al companiei.

300 de oameni ar putea pleca acasă

Ar urma să fie desființate 21% din posturile din aparatul TESA de la nivel central și 13% din posturile din aparatul administrativ din teritoriu. În total, 300 de oameni ar putea pleca acasă.

„Efectele implementării acestei măsuri se vor resimți cu precădere în 2022“

”Vorbim despre oameni cu un venit mediu brut de aproximativ 5.500-6.000 de lei. Asta se transpune într-o reducere de aproximativ 18 milioane de lei a cheltuielilor pe partea salarială. Efectele implementării acestei măsuri se vor resimți cu precădere în 2022”, a declarat directorul general al Poștei.

„Vrem un aparat administrativ cât mai suplu“

”Acolo unde există sau servicii care nu-și au rostul sau unde putem să eficientizăm activitatea puteam să vorbim inclusiv despre reducerea unor posturi de conducere. Vrem un aparat administrativ cât mai suplu”, a adăugat acesta.

Cei care vor fi disponibilizați vor primi până la 12 salarii compensatorii

Potrivit contractului colectiv de muncă, cei care vor fi disponibilizați vor primi până la 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în companie.

Poșta Română are peste 24.500 de angajați

Poșta Română are peste 24.500 de angajați. Potrivit directorului general, 20% dintre angajați câștigă salariul minim pe economie.
Potrivit directorului general, Poșta Română a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 1,4 miliarde de lei și un profit de aproximativ 30 de milioane de lei. Poșta Română a demarat anul trecut un amplu program de investiții în modernizarea şi digitalizarea activităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS