5.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării, din cauza numărului tot mai mare de sinucideri

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării, din cauza numărului tot mai mare de sinucideri

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus. În 2020, rata sinuciderilor în Japonia a crescut pentru prima dată în 11 ani, în special în rândul femeilor, informează rfi.ro.

Premierul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătăţii şi izolării în rândul tinerilor din ţară.

„Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbaţii şi numărul de sinucideri este în creştere. Sper că veţi identifica problemele şi că veţi promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto.

Noul ministru a subliniat: „Sper că voi desfăşura activităţi pentru a preveni singurătatea şi izolarea socială şi pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

În octombrie 2020, în Japonia au fost mai multe sinucideri decât decese Covid

Sakamoto a discutat într-o conferinţă planurile sale de a organiza un forum de urgenţă până la finalul lunii, la care vor fi invitaţi pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea şi izolarea. La aceeaşi întâlnire, la care va fi prezent şi Suga, vor fi discutate şi măsurile de sprijin.   

În octombrie anul trecut, au murit mai mulți oameni din cauza sinuciderii decât numărul total de decese COVID-19 până în acel moment. Au fost 2.153 decese prin sinucidere în acea lună și 1.765 decese produse în urma infectării cu SARS-COV-2 până la sfârșitul lunii octombrie 2020, scrie insider.com.

Marea Britanie, prima ţară care a înfiinţat un minister al singurătăţii

Regatul Unit a fost prima țară care a numit un ministru al singurătății în 2018, după ce un raport din 2017 a constatat că peste nouă milioane de persoane din Marea Britanie au spus că se simt singure des sau întotdeauna. Guvernul britanic definește singurătatea ca „un sentiment subiectiv, nedorit de lipsă sau pierdere a companiei”.  

Singurătatea poate afecta grav sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Aceasta a fost legată de un risc mai mare la bolile de inimă, demență și tulburările alimentare. Numeroase studii au sporit gradul de conștientizare în acest sens. Un raport din 2018 al organizației globale de sănătate Cigna a concluzionat că singurătatea „are același impact asupra mortalității ca și fumatul a 15 țigări pe zi, făcându-l chiar mai periculos decât obezitatea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS