Facebook anunță că va marca toate postările despre siguranța vaccinurilor printr-un text standard care spune că acestea sunt testate înainte de a fi aprobate.
Facebook, care a fost intens criticată pentru că nu a luat destule măsuri împotriva răspândirii dezinformărilor în rețea, a încercat, în ultimele luni, să fie mai eficientă. Totuși, în ultimele săptămâni s-au înmulțit părerile sceptice despre eficacitatea vaccinurilor, mai ales după discuțiile legate de Astra-Zeneca în Europa, potrivit HotNews.
Facebook va aplica pe rețea, dar și pe Instagram, mențiuni la toate postările care discută despre siguranța vaccinurilor
În ultimul timp s-au înmulțit postările despre efectele adverse ale vaccinurilor, cât și cele care susțin că aceste vaccinuri nu au fost suficient testate, și deci sunt riscante. Facebook spune că va aplica pe rețea, dar și pe Instagram, mențiuni la toate postările care discută despre siguranța vaccinurilor.
Un text va indica faptul că vaccinurile trec prin teste de siguranță și eficiență înainte de a fi aprobate
La aceste postări, un text va indica faptul că vaccinurile trec prin teste de siguranță și eficiență înainte de a fi aprobate.
Facebook și-a schimbat total atitudinea față de postările despre vaccinuri în ultimul an. Înainte de pandemie, cei de la Facebook spuneau că nu elimină postările care exprimau scepticism cu privire la vaccin, fiindcă se vrea a fi o platformă deschisă pentru toate tipurile de opinii.
Facebook a devenit mult mai severă cu postările care spuneau că vaccinurile sunt periculoase
Facebook nu a avut încotro și a devenit mult mai severă cu postările care spuneau că vaccinurile sunt periculoase, mai ales că grupurile care promovează fake news și teorii ale conspirației s-au înmulțit și au foarte mulți membri.
Facebook desfășoară un amplu studiu privind îndoielile utilizatorilor din SUA
Washingtom Post a scris faptul că Facebook desfășoară un amplu studiu privind îndoielile utilizatorilor din SUA privind vaccinurile. Din 638 de segmente de populație analizate, doar zece grupuri sunt responsabile pentru 50% din conținutul care propagă mesaje false, prin comentarii, fără a încălca neapărat standardele comunității.
Cercetarea este o încercare la scară largă de a înțelege de ce sunt așa de răspândite pe Facebook ideile care fac ca tot mai mulți oamenii să ezite când este vorba de vaccinarea anti-Covid.