Noua variantă a coronavirusului depistată de autoritățile franceze în Bretania este greu de depistat cu teste PCR, anunță Bloomberg.
Primele analize sugerează că varianta nu este mai contagioasă și nu cauzează simptome mai severe decât celelalte tulpine descoperite până acum, potrivit unui anunț făcut de ministerul francez al sănătății luni noaptea.
Experții medicali studiază dacă vaccinurile anti-Covid dezvoltate până acum sunt eficace împotriva acestei variante
Acesta a mai afirmat că experții medicali francezi studiază dacă vaccinurile anti-Covid dezvoltate până acum sunt eficace împotriva acestei variante și dacă persoanele care s-au vindecat de COVID-19 sunt în pericol să se reinfecteze cu noua tulpină.
Mutația, confirmată prin secvențierea genetică a mostrelor prelevate de la 8 pacienți
Mutația a fost confirmată prin secvențierea genetică a mostrelor prelevate de la 8 pacienți dintr-un grup de 79 de persoane internate la spitalul din Lannion, un orășel din nord-vestul Bretaniei, potrivit ministerului francez.
Stephane Mulliez, directorul serviciului de sănătate publică din regiune, a afirmat marți în cadrul unei conferințe de presă susținute marți că un biolog al spitalului din Lannion a dat semnalul de alarmă după ce a studiat zeci de decese înregistrate recent, relatează Medical Express.
Șapte dintre aceștia au prezentat simptome clasice ale COVID-19, deși testele PCR au ieșit negative
Șapte dintre victime au prezentat simptome clasice ale COVID-19 în pofida faptului că testele PCR, de regulă extrem de precise, au ieșit negative.
Testele suplimentare efectuate asupra mostrelor de sânge și țesuturilor din sistemul respirator inferior au confirmat diagnosticul de COVID-19 pentru pacienți, toți fiind vârstnici cu comorbidități, potrivit lui Mulliez.
Virusul se răspândește mai rapid între sistemul respirator superior și porțiunile sale inferioare
„O posibilitate este că virusul se răspândește mai rapid între sistemul respirator superior și porțiunile sale inferioare”, a declarat Alain Tertre, director regional al agenției naționale de sănătate a Franței Sante Publique France.
Mostrele trimise Institutului Pasteur din Paris pentru secvențiere genetică au confirmat că este vorba de o variantă anterior necunoscută care a ucis peste 90.000 de persoane în Franța.