5.5 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum a fost sărbătorit Paștele Catolic în pandemie

Cum a fost sărbătorit Paștele Catolic în pandemie

Astăzi este zi de mare sărbătoare pentru catolicii și protestanții din întreaga lume. În țară, sâmbătă seară, sute de mii de credincioși au primit vestea Învierii. Iar unii au mers în biserici pentru a lua Lumina Sfântă.

Ceremoniile religioase, cu încărcătură emoțională uriașă, au fost urmărite și pe internet, pentru că în lăcașurile de cult, enoriașii au putut intra în număr restrâns, potrivit Stirile ProTv.

Bisericile nu au fost la fel de pline ca în anii obişnuiţi

Bisericile nu au fost la fel de pline ca în anii obişnuiţi, când mulţimi de oameni ascultau slujba de Înviere şi se bucurau împreună de cea mai mare dintre sărbători.

La Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, preoţii, cu mască de protecţie pe față, au împărţit Lumina Sfântă a Învierii credincioşilor adunaţi în lăcaşul de cult.

În Catedrala Romano-Catolică Maria Regina din Iaşi au fost sâmbătă seară 300 de oameni

În Catedrala Romano-Catolică Maria Regina din Iaşi au fost sâmbătă seară 300 de oameni. Alţii au ascultat slujba afară, pe o ploaie mocănească.

Zeci de enoriaşi s-au adunat sâmbătă seară şi la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu

Zeci de enoriaşi s-au adunat sâmbătă seară şi la Biserica Romano-Catolică “Sfânta Treime” din Sibiu, unde a ajuns şi cuplul prezidenţial.

Klaus Iohannis, președintele României: “Tuturor creştinilor care acum serbează Învierea Domnului le doresc sărbători binecuvântate, Hristos a Înviat! La mulţi ani!”

La Catedrala din Alba Iulia, zeci de credincioşi, cu lumânări în mâini şi aşezaţi la distanţă, s-au rugat

La Catedrala din Alba Iulia, câteva zeci de credincioşi, cu lumânări în mâini şi aşezaţi la distanţă, s-au rugat şi au primit cu inimă deschisă vestea Învierii.

Stelian Vereș, directorul economic al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia: “A fost o bucurie să putem să fim împreună, să cântăm, să ne bucurăm, să aprindem lumina cea sfântă şi să o ducem acasă în casele noastre.”

În Timiş, aproximativ 50.000 de creştini romano-catolici serbează duminică Paştele.

În Maramureş este respectat obiceiul sfinţirii bucatelor, iar oamenii au dus în fața preoţilor coşuri cu bunătăţi.

Credincioşii care au mers la Înviere au putut circula – în mod excepţional – fără declaraţie pe proprie răspundere până la ora 2:00. Cei care nu au ajuns într-un lăcaş de cult au putut asculta slujba pe internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS