7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampania de vaccinare din Franța, deschisă pentru toţi adulţii

Campania de vaccinare din Franța, deschisă pentru toţi adulţii

Criteriile de vârstă şi cele asociate stării de sănătate au fost eliminate în Franţa, unde, începând de luni, întreaga populaţie adultă va fi eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19.

Este un moment crucial în lupta cu pandemia, într-o perioadă în care restricţiile sunt relaxate gradual, potrivit Agerpres.

Peste 25 de milioane de francezi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19

Până acum, peste 25 de milioane de francezi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 (reprezentând 37,8% din populaţia totală şi 48,2% din populaţia majoră), iar peste 10 milioane au primit ambele doze (reprezentând 16% din populaţia totală şi 20,5% din populaţia majoră).

Francezii din grupa 18-49 de ani alcătuiau în mod oficial ultima categorie de rezidenţi care puteau să se înscrie necondiţionat în campania naţională de vaccinare, care a fost extinsă treptat, pe paliere de vârstă, de la debutul ei din decembrie 2020. Rezidenții din această grupă de vârstă care doresc să se vaccineze trebuie să se înarmeze însă cu răbdare: rezervările, care au demarat în urmă cu patru zile, devin posibile într-o manieră „progresivă” pe platformele online specializate, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran. Noi intervale orare pentru programare la vaccinare vor deveni disponibile online „în fiecare zi”, a precizat el.

Principala platformă de rezervare la vaccinare în Franţa se aşteaptă la o afluenţă crescută

Administratorii Doctolib, principala platformă de rezervare la vaccinare în Franţa, se aşteaptă la o afluenţă crescută şi au precizat că acest serviciu online nu va putea să răspundă tuturor cererilor din cauza „numărului încă limitat de doze de vaccinuri, în special pentru serurile Pfizer şi Moderna”.

Numărul bolnavilor spitalizaţi a continuat să scadă duminică, iar cel al pacienţilor internaţi în secţiile de reanimare a scăzut sub pragul de 3.000, potrivit datelor comunicate de Sante Publique France. În pofida acestei dinamici în scădere, numărul de 10.000 de cazuri noi zilnice de infectare „nu este suficient” pentru a îndepărta spectrul celui de-al patrulea val al pandemiei, afirmă Arnaud Fontanet, medic epidemiolog la Institutul Pasteur din Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS