0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcan: Am identificat 2.500 de copii fără CNP

Turcan: Am identificat 2.500 de copii fără CNP

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că în urma unei campanii, în doar o lună, au fost identificaţi 2.500 de copii fără CNP, iar aceştia erau excluşi din sistemul educaţional, scrie News.ro.

Turcan a fost prezentă luni, la evenimentul de începere a lucrărilor pentru Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei COVID-19 – ”Din grijă pentru copii”. 

Ea a afirmat cu acest prilej că pandemia a afectat pe toată lumea, dar cei mai afectaţi au fost copiii. 

“Pandemia ne-a afectat pe toţi, dar probabil că cei mai afectaţi au fost copiii. Cred cu tărie că implicarea primului ministru, coordonarea celor mai importante ale statului, expertiza profesioniştilor şi atragerea tuturor celor care pot să sprijine binele copiilor reprezintă esenţa a reuşitei oricărui program. Acesta este un program dedicat special copiilor afectaţi de pandemie şi în perioada pandemiei au fost tipuri de afectări şi dacă e să facem o radiografie cei mai afectaţi sunt cei din familii vulnerabile. De asemenea, deopotrivă afectaţi sunt şi cei cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, sunt copiii care din diferite motive nu au suportul necesar al familiilor”, a transmis ministrul Muncii. 

Raluca Turcan a precizat că au fost identificați 2.500 de copii fără CNP în România.  

“Am identificat copii fără CNP în România de astăzi. Am identificat într-o campanie de o lună de zile aproximativ 2.500 de copii care erau excluşi practic din sistemul educaţional, nu aveau acces la educaţie, am găsit sute de copii care se aflau într-o stare avansată de boală şi care nu aveau acces la asistenţă medicală”, a explicat Turcan. 

Ea a menţionat că în acest domeniu există trei direcţii mari de acţiune.  Prima direcţie se referă la serviciile integrate, a doua la persoanele cu care se face asistenţă socială, iar ultima direcţie o reprezintă finanţarea. 

Turcan a menţionat că asistenţa socială se face cu persoane care nu au pregătirea necesară. „Dintre toţi asistenţi sociali din România doar 80% au studii superioare şi dintre aceştia doar 30%au experienţă şi educaţie pe asistenţa socială”, a precizat ministrul Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS