În cadrul Proiectului “Securizare completă (outdoor/indoor) a Aeroportului Internaţional Craiova” a fost semnat luni, 5 iulie 2021, Contractul de Furnizare Echipamente de Securitate.
În urma desfăşurării procedurii de achiziţie a fost declarată câştigătoare Societatea Comerciala MAGUS PROTECT TECHNOLOGIES SRL, cu sediul în Voluntari, jud. Ilfov, valoarea totală a contractului fiind de 20.325.631,19 lei fără TVA.
Obiectul Contractului îl reprezintă „Furnizarea de echipamente de securitate”, în cadrul contractului achiziţionându-se şi instalându-se următoarele echipamente:
- Echipament tip EDS cu management TIP (FTI sau CTI) pentru controlul de securitate al bagajelor de cală, standard 3 – 3 bucăţi;
- Echipament EDSCB cu raze X cu management TIP, standard 3 concept de operare C3, pentru controlul de securitate al bagajelor de cabină – 3 bucăţi.
Achiziţionarea şi instalarea acestor echipamente va duce la creşterea gradului de securitate şi siguranţă, atât al pasagerilor şi al bagajelor, cât şi al altor activităţi ce se derulează la nivelul aeroportului.
Contractul a fost semnat în cadrul Proiectului „Securizare completă (outdoor/indoor) a Aeroportului International Craiova“, cod SMIS 135066, Contract de finanțare nr. 76, proiect finantat în cadrul Axei prioritare nr. 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient“, Obiectiv specific 2.3 Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroportului, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020, cu o valoare totală de 76.014.000,91 lei inclusiv TVA, din care cofinantare UE 54.352.674,38 lei.
Beneficiarul este R.A. Aeroportul Internaţional Craiova, proiectul având ca scop creşterea nivelului de securitate al incintei aeroportuare, în conformitate cu prevederile ICAO Security Manual (Documentul 8973) şi cu Reglementarea aeronautică civilă română RACR-AD-PETA „Proiectarea şi exploatarea tehnică a aerodromurilor”, ediţia 2/2015, din 11.05.2015 (art.9.10.5).
Obiectivul general al proiectului contribuie la conformarea cu prevederile Regulamentului UE nr. 1998/2015 de stabilire a măsurilor detaliate de implementare a standardelor de baza comune în domeniul securităţii aviaţiei.
Investiţia generală constă în:
- construirea unui drum tehnologic perimetral
- realizarea unui sistem de iluminat a drumului tehnologic perimetral
- realizarea unui sistem de detecţie perimetrală cu sistem de televiziune în circuit închis şi sistem control acces pentru porţile de acces perimetrale care să asigure supravegherea totală a perimetrului, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte
- reabilitarea şi extinderea sistemului CCTv de supraveghere a zonelor externe terminalelor şi a zonelor publice din interiorul terminalelor
- reabilitarea şi extinderea gardului perimetral
- construirea unei remize pentru echipa de intervenţie rapidă
- echipamente şi sisteme de control de securitate pentru pasageri, bagaje şi mărfuri.