Bazinul de înot de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, deschis doar pentru inaugurare, în ianuarie 2020, nu poate fi dat în folosinţă deocamdată. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că acest bazin este ţinut închis pentru că nu se pot face angajări. Totodată, propunerea directorului colegiului de a-l da spre închiriere unui operator economic a fost respinsă de edil. Lia Olguţa Vasilescu a precizat că bazinul de înot va rămâne închis până la începutul anului şcolar, dată după care s-ar putea propune o procedură temporară, prin care să se asigure personal calificat.
Primarul Craiovei a declarat, astăzi, că bazinul de înot de la Colegiul „Carol I”, inaugurarat în ianuarie anul trecut, a rămas închis din lipsa personalului calificat. Potrivit edilului, aceeaşi situaţie este la mai multe baze sportive care s-au construit în ultimii ani în România, pentru că nu pot face angajări.
„Din punctul nostru de vedere este o investiţie făcută de Primăria Municipiului Craiova care nu este pusă în valoare, pentru că nu există personal. Am solicitat acest lucru la întâlnirea Asociaţiei Municipiilor din România, inclusiv domnului Cîţu. Nu suntem singurii în această situaţie. Sunt foarte multe baze sportive care s-au construit în ultimii ani în România, bazine de înot, chiar săli de cursuri, care la ora actuală nu pot să beneficieze de personal”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
Ce soluţii are municipalitatea
Edilul Craiovei a precizat că, după ce va începe şcoala, s-ar putrea asigura personal calificat la bazin, excluzând posibilitatea de a-l închiria unui operator economic.
„Am discutat cu domnul director că să propunem ca şi procedură ca Direcţia noastră Baze Sportive, care se ocupă de administrarea Complexului Water Park, în momentul în care va începe şcoala şi vor veni copiii, să poată să existe acolo personal calificat. Domnul director a solicitat ca această investiţie să fie dată unui investitor privat, care să plătească o taxă. Nu am fost de acord pentru că este vorba, totuşi, de o investiţie făcută din bani publici, şi atunci nu putem să acceptăm ca să vină un operator privat”, a subliniat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
Primăria a solicitat soluţii la Guvern
În ceea ce priveşte personalul necesar, astfel încât bazinul să funcţioneze permanent, primarul Craiovei a precizat că ar fi nevoie de angajarea a cel puţin şase persoane şi că a făcut demersurile necesare la Guvern, dar că deocamdată nu s-a întâmplat nimic.
„Deocamdată, rămâne închis până la începutul anului școlar. Am făcut demersurile respective la minister, personal am vorbit cu domnul Cîțu, i-am spus despre ce este vorba, a spus că o să se gândească la o variantă cu Ministerul Educației, să poată să fie făcute angajări. Deocamdată, nu s-a întâmplat nimic. Răspunsul pe care l-am primit şi eu pot să vi-l dau şi dumneavoastră”, a declarat primarul Craiovei.
„Copiii vor putea să beneficieze de bazin, indiferent de şcoala la care învaţă”
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a mai precizat că odată ce va fi deschis, de acest bazin vor beneficia toţi copiii din oraş.
„Copiii vor putea, indiferent de şcoală, să folosească acest bazin de înot, chiar dacă este în incinta Colegiului „Carol”. Sigur, el se va folosi pe perioada orelor de sport, dacă vor să facă ore de înot doar de copiii de la „Carol”. Dar sâmbăta, duminica sau în afara programului şcolar poate fi folosit de orice copil care vrea să înoate”, a declarat edilul.
Lia Olguţa Vasilescu a spus că nu intenţionează să pună taxă de acces.
„Nu cred că vom percepe nici un fel de taxă pentru că nu este normal. Este o investiţie făcută din bani publici şi atunci toţi copiii trebuie să beneficieze de ea”, a subliniat edilul Craiovei.
Pentru reabilitarea acestui bazin, municipalitatea a investit 500.000 de euro.