4.2 C
Craiova
miercuri, 13 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate18.000 de plângeri împotriva permisului sanitar în Franţa, declarate „inadmisibile“ de CEDO

18.000 de plângeri împotriva permisului sanitar în Franţa, declarate „inadmisibile“ de CEDO

Plângerile depuse de francezi împotriva permisului sanitar sunt inadmisibile, consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Astfel, forul suprem pentru drepturile omului respinge cererile a peste 18.000 de francezi.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat joi în unanimitate „inadmisibile” petiţia împotriva permisului sanitar în Franţa, depusă de un profesor în drept, şi celelalte 18.000 de „plângeri standardizate” anexate, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Guillaume Zambrano, conferenţiar în drept privat la Universitatea din Montpellier (sud), s-a opus permisului sanitar

Guillaume Zambrano, conferenţiar în drept privat la Universitatea din Montpellier (sud), s-a opus permisului sanitar şi a creat o mişcare pentru a lupta împotriva instituirii acestuia. Pe site-ul său, el propunea completarea unui formular standardizat pentru creşterea numărului de cereri similare adresate CEDO.

Potrivit CEDO, obiectivul său era de a provoca „blocarea, congestionarea, inundarea” Curţii, „paralizarea funcţionării sale” şi „forţarea porţii sale de intrare” pentru a „face să deraieze sistemul”.

Curtea a subliniat că petiţia lui Zambrano este inadmisibilă

Într-un comunicat, Curtea a subliniat că petiţia lui Zambrano este inadmisibilă din cauza „neepuizării căilor de recurs interne”, condiţie sine qua non a acceptării sale, şi pentru „caracterul abuziv al acesteia”.

Cele 18.000 de plângeri standardizate „nu îndeplinesc” nici ele dispoziţiile reglementării CEDO referitoare la sesizările individuale şi „deci nu pot fi examinate”, continuă instanţa.

CEDO este organul judiciar care supraveghează respectarea Convenţiei europene a drepturilor omului

Judecătorii europeni şi-au exprimat regretul de asemenea că demersul lui Guillaume Zambrano urmăreşte „să afecteze mecanismul Convenţiei” europene a drepturilor omului şi „funcţionarea” Curţii.

CEDO este organul judiciar care supraveghează respectarea Convenţiei europene a drepturilor omului, semnată de 47 de stat reunite în cadrul Consiliului Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS