6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn România au fost raportate peste 3.000 de decese asociate COVID-19, în ultima săptămână

În România au fost raportate peste 3.000 de decese asociate COVID-19, în ultima săptămână

În ultimele șapte zile în România au fost raportate 3.070 de decese asociate COVID-19, mai multe decât săptămâna precedentă, un record negativ nu doar în valul 4, ci de la debutul pandemiei și până acum.

Amploarea tragediei este cu atât mai mare dacă ne gândim că mai bine de jumătate din localitățile din țară au o populație mai mică de 3.000 de suflete.

COVID omoară săptămânal echivalentul unei comune din România, potrivit HotNews.


Morții de COVID în săptămâna 25 oct – 31 oct:

Luni – 301
Marți – 523
Miercuri – 512
Joi – 415
Vineri – 481
Sâmbătă – 413
Duminică – 425

Total: 3.070 morți COVID

Morții din săptămânile anterioare:

Săptămâna 18 – 24 octombrie: 2.898 de morți COVID
Săptămâna 11-17 octombrie: 2.361 de morți COVID

Din cele 3.187 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT – comune, orașe, municipii, sectoare) ale României, 1.597 au populația mai mică decât numărul de morți COVID din ultima săptămână (media acestora fiind de 1.900 de locuitori).

Cu alte cuvinte, în ultimele șapte zile au murit mai multe persoane decât au populație mai bine de jumătate din toate localitățile din țară.

73,1% din cazurile depistate au fost înregistrate la persoanelor nevaccinate

Potrivit datelor INSP pentru săptămâna 18-24 octombrie, 73,1% din cazurile depistate au fost înregistrate la persoanelor nevaccinate.

În ceea ce privește decesele asociate COVID, 91,2% din persoanele care au murit erau nevaccinate.

De la debutul pandemiei în România până pe 24 octombire decedaseră de COVID 44.980 de persoane.

93.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată

85.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57% din decese au fost la bărbați. 93.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Trebuie spus că printre comorbidități, dincolo de diverse boli grave sau condiții precare de sănătate, se pot număra obezitatea, diabetul sau alte afecțiuni comune cu care în general persoanele afectate pot duce o viață normală și nu sunt sub iminența decesului.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în valul 4 este mult mai mare decât anul trecut

Numărul deceselor provocate de coronavirus în valul 4 este mult mai mare decât anul trecut, avertizează managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, ceea ce „arată gravitatea şi severitatea acestui val în privinţa formelor acute, grave”.

Pacienţii ajunşi la ATI şi care au murit erau nevaccinaţi

Cîrstoiu anunţa că 284 de pacienţi au murit în octombrie, toţi fiind nevaccinaţi. În ATI ajung şi pacienţi vaccinaţi, chiar cu două doze, dar aceştia fac forme moderate de boală.
El a afirmat că pacienţii ajunşi la ATI şi care au murit erau nevaccinaţi.

„În privinţa pacienţilor care au juns în Terapie Intensivă şi care sunt decedaţi sunt toţi nevaccinaţi. În rest, sunt şi pacienţi vaccinaţi cu două doze , care au ajuns în Terapie Intensivă, dar cu forme medii. Nu au ajuns într-o formă severă. E o boală complicată, e boală care nu e numai o boală respiratorie, e mai mult decât atât”, a explicat Cătălin Cârstoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS