6.2 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarla, minunea care luptă cu leucemia la doar 4 ani

Carla, minunea care luptă cu leucemia la doar 4 ani

Carla are numai 4 ani şi până acum câteva luni era cea mai zâmbitoare şi sociabilă fetiţă. Însă, universul ei vesel şi minunat a devenit, peste noapte, un salon de spital, unde este nevoită să suporte chinurile unei boli cumplite. În lupta ei are nevoie de noi toţi pentru a ieşi învingătoare. Carla vrea să împartă, din nou, zâmbete celor din jur şi să se bucure de copilăria care o aşteaptă dincolo de uşile spitalului.

Povestea Carlei a început frumos. A fost un copil dorit, pe care părinţii l-au aşteptat cu toată iubirea din lume. Patru ani au fost de poveste, iar Carla i-a bucurat pe părinţi mai mult ca orice. Până în luna octombrie a anului trecut, când universul familiei Chirculescu a luat o întorsătură pe care nu şi-ar fi imaginat-o nici în cele mai urâte coşmaruri. „Pe 13 octombrie 2021 Carlei i-a venit rău la grădiniţă. I-am facut analizele de rutină pentru orice eventualitate, iar pe 14 octombrie am descoperit că ceva este în neregulă. Până atunci nu a existat absolut niciun semn. Carla de mică a fost o fire foarte energică şi nici până în moment când am aflat despre acest diagnostic, nu s-a schimbat în vreun fel. Singurele detalii care ne-au scăpat au fost cearcănele mai aprofundate, dar acestea deja erau prezente, fiind genetice. Atât eu cât şi sotul, dar şi bunicii materni şi paterni avem cearcăne. Boala se numeşte leucemie acută limfoblastica ( sau LAL abreviat) tip B high risk“, a povestit Denisa, mama Carlei.

„Am refuzat să credem că este adevărat“

Şocul acestei veşti a fost prea mare pentru părinţii micuţei. Deşi aveau rezultatele analizelor, pur şi simplu refuzau să creadă că este vorba despre fetiţa lor. „Ca părinţi, în momentul în care ni s-a comunicat un presupus diagnostic, noi am crezut că este o confuzie sau o greşeală. În momentul în care ni s-a confirmat, a fost un şoc absolut. Nimeni niciodată, în special în cazul persoanelor ce o şi cunoşteau pe Carla, nu ar fi crezut că este posibil să i se întâmple tocmai ei. Dar noi ca părinţi, pentru mult timp, din cauza şocului, am refuzat să credem că este adevărat. Era imposibil ca fetiţa noastră, atât de puternică şi energică, de sociabila şi de deschisă, să fie descoperită cu o boală atât de cruntă“, a mai povestit Denisa.

Efectele bolii sunt îngrozitoare

Au urmat lacrimi, regrete, gânduri de refuz, frustrări. Apoi, părinţii şi-au adunat toate forţele şi toată energia lor au canalizat-o în aşa fel încât să îşi ajute din răsputeri fetiţa, iar ea să simtă cât mai puţin efectele nemiloasei boli. Însă, drumul este crunt. „Aceasta boală se manifesta prin imobilizarea completă la pat, mai ales în primele cure de chimioterapie. Simptomele Carlei au fost: letargie, slăbiciune, ameţeală, dureri de spate, picioare şi încheieturi, dureri de cap, probleme la stat în picioare și mers. De asemenea, are vânătăi care apar prea uşor, sângerări neobişnuite, sângerări frecvente ale nasului, sângerări ale gingiilor, puncte roşii pe piele. Carla are infecţii repetate, frecvente. După prima cură de chimioterapie a avut poftă excesivă de mâncare, mâncând din 2 în 2 ore. La a doua cură a fost exact invers – lipsa poftei de mâncare, pierderea în greutate. Are şi ganglioni limfatici umflaţi, stomac balonat şi dur, iar ficatul şi splină sunt umflate“, a mai spus Denisa.

„Ea ştie că suntem la hotel, unde trebuie să avem grijă de caţiva fluturaşi (branule)“

Din iubirea infinită pentru copilul ei, Denisa a imaginat o poveste pe care i-o spune Carlei, atunci când sunt la spital. Dureroaselor branule le-a dat numele de fluturaşi, iar spitalul este un hotel unde trebuie să petreacă timp împreună. „Tratamentul pentru diagnosticul ei este de chimioterapie şi anume mai multe combinaţii de citostatice pe o perioada de 10 cure, a câte 33 de zile fiecare, în cazul în care fiecare cură individuală dă rezultatul dorit. Altfel, cura se prelungeşte până la obţinerea unor rezultate mulţumitoare. Între cure, în mod normal, există o pauză de câteva zile în care putem merge cu Carla acasă. Apoi, trebuie să revenim la spital. Carla având doar 4 ani, nu conştientizează tot ce se petrece în jurul ei. Momentan ea ştie că noi suntem la un hotel unde trebuie să venim să avem grijă de câţiva fluturaşi (branule) ca să poată creşte şi să zboare“, mai spune Denisa.

„Sentimentul de neputinţă în faţa copilului tău maltratat de o boală atât de urâtă este sfâşietor“

Părinţii Carlei sunt nevoiţi să asiste neputincioşi la infernul copilului lor. Însă fac tot ce este posibil ca ea să fie mai bine. „Ne-am simţit absolut inutili. Dintre toate senzaţiile din lume pot spune cu mâna pe inimă că sentimentul de neputinţă în faţa copilului tău maltratat de viaţă şi de o boală atât de urâtă este sfâşietor. Nu există nicio intervenţie care poate vindeca o astfel de boală. Ea se poate reactiva în orice moment al vieţii şi întreg procesul trebuie reluat“, a mai povestit mama Carlei.
Fetiţa alături de mama ei sunt de mai bine de o lună în spital. Sărbătorile de iarnă le-au petrecut amândouă, în salon, cu speranţa că se va întâmpla o minune. „Sărbătorile pentru noi au fost unice, diferite, speciale. Noi suntem internate în spital de pe data de 6 decembrie. Pot spune că aici am văzut că sunt extrem de multe persoane generoase printre noi. Pe parcursul întregii săptămâni dinainte de Craciun Carla şi toţi ceilalţi copilaşi internaţi cu noi în acelaşi spital primind fel şi fel de donatţii de la oameni cu suflet bun“, a mai spun Denisa.

Carla va deveni surioara mai mare

Înainte de vestea cruntă legată de boala Carlei, părinţii aflaseră, cu doar câteva zile înainte, că vor fi din nou părinţi. În tot întunericul, ei au acum două luminiţe pentru care să lupte. Carla şi viitorea ei surioară, pe care şi-o doreşte cu toată inima. Pentru mama ei, însă, drumul este şi mai greu.Ea este nevoită să stea numai în spital, să ducă sarcina cu bine şi să aibă grijă de Carla. „Viaţa noastra s-a schimbat complet, radical. S-a întors totul cu susul în jos. Cu doar câteva zile înainte să descoperim boala Carlei, aflasem că urma să ne marim familia. Carla urmează să devină sora mai mare, lucru care o încântă enorm. A fost atât de fericită la aflarea veştii încât a şi ales numele pentru bebe, simţind deja că va fi fetiţă. Carla este tratată la un spital de stat din Bucuresti. Deşi noi suntem încadrate la diagnostic de mare risc, medicii sunt încrezători că se va vindeca complet, şansele fiind de 80%. Din toată această durere, am învăţat să ne bucurăm indiferent de locul unde ne aflăm. Sănătatea contează cel mai mult“, a încheiat mama Carlei.

Toţi oamenii care doresc să pună umărul în lupta Carlei pot dona în unul dintre conturile de mai jos. Fiecare dintre noi poate participa la înfăptuirea unei minuni pentru un copil pe care îl aşteaptă o copilărie întreruptă mult prea brusc.

Banca Transilvania
Titular cont : Chirculescu Silvestru Tiberiu
Cont LEI :
RO94BTRLRONCRT0629614101
Cont EURO :
RO44BTRLEURCRTO629614101
Cont GBP :
RO02BTRLGBPCRT0629614101
Revolut :
https://revolut.me/silvesr7h0
PayPal :
https://www.paypal.me/SChirculescu

Citeşte şi: Celulele T provocate de răceli comune pot proteja contra Covid-19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS