World Vision România a oferit ajutor pentru 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti, printre care şi centrul de la Romexpo.
Mii de refugiaţi care au primit adăpost în aceste centre au fost ajutaţi cu alimente, produse pentru bebeluşi, produse de igienă, lenjerii de pat, obiecte de uz personal şi alte produse maximă necesitate de la începutul crizei din Ucraina.
Cel mai mare centru de refugiaţi din România, centrul de la Romexpo, poate găzdui în prezent peste 2000 de persoane.
“În primele zile au intrat în centru în jur de 20 de oameni în centru, săptămâna trecută au fost deja sute. Oamenii caută hrană, îmbrăcăminte, produse pentru copii, precum şi siguranţă şi adăpost. Momentan, centrul nu a oferit şi cazare. Asistenţa acordată de World Vision va ajuta mii de refugiaţi aflaţi în prezent în Bucureşti”, a declarat Cosmina Simiean, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.
În adăposturile Capitală mai sunt alte 5.000 de paturi
Pe lângă centrul de la Romexpo, în adăposturile Capitală mai sunt alte 5.000 de paturi, asigurate de Centrul Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. În prezent, aproape jumătate dintre paturile adăposturilor din București, disponibile oficial pentru cazarea refugiaților, au fost ocupate.
„Este esenţial să oferim produse de maximă necesitate în aceste centre. Pe măsură ce prețurile alimentelor cresc cu procente între 8% și 22%, vor deveni mai greu accesibile pentru refugiați. Situaţia este impredictibilă şi suntem pregătiţi să ajutăm atât la vamă, cât şi în adăposturile din marile oraşe”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.
Ca răspuns la criza din Ucraina, World Vision își extinde răspunsul în patru țări: România, Ucraina, Georgia și Moldova.
Cu o prezență în România de peste trei decenii, echipa World Vision a reușit să răspundă crizei din Ucraina imediat după izbucnirea conflictului. Potrivit estimărilor actuale, World Vision își propune în primele șase luni să ajungă la cel puțin 200.000 de persoane în România, 250.000 în Ucraina și 20.000 în Moldova.