19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadio Sud, tot tânăr! 25 de ani de muzică bună și energie pozitivă

Radio Sud, tot tânăr! 25 de ani de muzică bună și energie pozitivă

De 25 de ani, muzica bună se aude pe frecvența 97,4 FM. Pe aceeași frecvență și-a stabilit domiciliul, de un sfert de veac, și energia unei echipe pentru care radioul înseamnă nu doar un job, ci viața însăși.

Radio Sud, parte din trustul Radio Sud și „fratele mai mic” al Gazetei de Sud, este locul unde se aude ce trebuie și cum trebuie. Dacă mergi sau pleci de la birou ascultând 97,4 FM, cu siguranță vei începe sau vei încheia bine o zi de muncă. Pentru că selecția muzicală a postului rămâne fidelă principiilor cu care a pornit acest post încă de la înființare: calitate și bun gust.

Și pentru că Radio Sud și Gazeta de Sud sunt parte din aceeași echipă, pe 97,4 FM veți găsi și cele mai „calde” știri ale zilei, direct de la cea mai de încredere sursă, echipa de jurnaliști a celui mai mare cotidian regional din România.

Viața la radio, prin ochii echipei Radio Sud

Mihăiţă Avram

„A fi sau a nu fi… la radio? A fi, zic eu. Cineva spunea odată că, dacă ai un job la care te duci cu plăcere, banii sunt doar un bonus. Cam despre asta e, cum s-ar zice, vorba la radio. Nu e nimic mai mișto decât să faci ce-ți place, credeți-mă. Fac asta de aproape cinci ani și habar n-am cum au trecut. La radio, timpul parcă stă în loc. Lucrurile se schimbă atunci când mai ai un minut până să intri în direct și apare o știre de ultimă oră”, spune Mihăiță Avram, moderatorul matinalului Radio Sud, a cărui voce vă dă deșteptarea în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 7:00 și rămâne cu voi până la 10:00.
„După 4 ani petrecuți în inima radioului pot spune clar că Radio Sud e o stare. Nu-i un job. Și fără niciun pic de modestie, muzica cea mai bună este pe 97,4 FM.

Și pentru Cristina Nuță, cu care ascultătorii Radio Sud își petrec Siesta, radioul înseamnă mai mult decât locul unde te duci zi de zi să muncești. O cutie prețioasă în care se adună amintiri de neegalat și emoții trăite pentru prima dată:

Cristina Nuţă


„Radioul mi-a făcut cele mai frumoase amintiri, mi-a produs emoții despre care nu știam și mi-a făcut cunoștință cu cei mai faini oameni. Și sunt atât de norocoasă, încât cu unii am rămas prietenă. Ultimii ani au fost un adevărat roller coaster emoțional. Și cu toate astea, n-aș renunța nicio secundă la nimic.

Și în final, rămâne valabil celebrul vers de la Vama “la radio, vreau să ajung la radiooo”. Momentan nu s-a schimbat nimic, tot aici vreau să vin mereu! P.S.: Vă aștept zilnic, de la ora 13:00 să ne facem Siesta împreună până la ora 16:00!”

„Radioul te învață să trăiești atunci când se întâmplă să mai uiți”

Pentru Oana Baban, care a intrat în lumea mass media încă din anii copilăriei, pasiunea este și astăzi la fel de vie ca în prima zi:

Oana Baban

„Radioul rămâne pasiune. Chiar și după 20 de ani de activitate în domeniul audiovizualului. Am spus cândva că radioul te învață să trăiești atunci când se întâmplă să mai uiți. Ritmul lui funcționează ca o terapie. Încă mai cred așa. Radioul este însă o pasiune care te provoacă în aceeași măsură în care te și responsabilizează. Cu nonconformism și profesionalism, iată că au trecut 25 de ani de când suntem împreună, de când cei mai prietenoși redactori vă aduc cea mai bună muzică și cele mai importante știri. La mulți ani! Nouă și vouă!”.

La mulți ani, Radio Sud!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS