2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCare este prima ţară din Europa care investighează creșterea prețului la combustibil

Care este prima ţară din Europa care investighează creșterea prețului la combustibil

Prima țară din Europa care investighează creșterea exagerată a prețului la combustibil este Marea Britanie.

Guvernul de la Londra a solicitat autorităţii de supraveghere a concurenţei din Marea Britanie să analizeze piaţa de retail a combustibililor pentru a vedea dacă vreo reducere a taxelor a fost transferată consumatorilor. Şi asta, deoarece preţurile la pompă au atins niveluri fără precedent, potrivit Reuters.

Ancheta va afla de ce preţurile combustibililor cresc întotdeauna rapid, dar scad încet

Secretarul pentru afaceri Kwasi Kwarteng a declarat duminică că ancheta va afla de ce preţurile combustibililor cresc întotdeauna rapid, dar scad încet.

Preţurile petrolului au crescut la nivel mondial, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia şi a redeschiderii economiilor după pandemie.

În martie, Marea Britanie a redus taxele aplicate combustibililor

În martie, Marea Britanie a redus taxele aplicate combustibililor cu 5 pence pe litru, pentru o perioadă de un an. Măsura a făcut parte dintr-un pachet de sprijin de 5 miliarde de lire sterline (6,2 miliarde de dolari), menit să ajute populaţia în faţa creşterii costului vieţii.

În ciuda eforturilor depuse de executiv, preţurile au continuat să crească

În ciuda eforturilor depuse de executiv, preţurile au continuat să crească, iar costul mediu al umplerii rezervorului unei maşini de familie a crescut pentru prima dată la peste 100 de lire sterline, săptămâna trecută, potrivit companiei de date Experian Catalist.

”Britanicii sunt pe bună dreptate frustraţi că pachetul de 5 miliarde de lire nu pare să fi fost întotdeauna transferat la preţurile de retail şi că în unele oraşe preţurile rămân mai mari decât în ​​oraşe similare, din apropiere”, a afirmat Kwarteng într-o scrisoare către şi Autoritatea pentru Pieţe şi Concurenţă (CMA).

El a precizat că analiza ar trebui să ia în considerare sănătatea concurenţei pe piaţă, factorii regionali, inclusiv concurenţa localizată, şi orice paşi suplimentari pe care guvernul sau CMA ar putea să îi ia pentru a întări concurenţa. Kwarteng a cerut un raport iniţial până pe 7 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS