16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost secretar general al NATO, anchetat pentru falimentarea unei bănci

Fost secretar general al NATO, anchetat pentru falimentarea unei bănci

Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general al NATO, este anchetat de poliție cu privire la falimentul băncii PNB din Letonia, informează StirileProtv citând Politico.

Potrivit autorităților din Letonia, Rasmussen, care a fost vicepreședintele grupului de conducere independent al PNB, și alți foști manageri sunt cercetați cu privire la conducerea anterioară a băncii.

Administratorul patrimoniului a transmis că grupul a acționat iresponsabil, acceptând tranzacții mari fără garanții, rezultând „lacune” de aproximativ 140 de milioane de euro în activele băncii.

Autoritățile nu au oferit mai multe detalii despre această situație.

Cazul a fost respins recent în Danemarca, atunci când avocatul danez al băncii a încercat, fără succes, să îl trimită în fața Curții.

Rasmussen a fost prim-ministru al Danemarcei între 2001 și 2009, înainte de a conduce organizația militară transatlantică. El a fondat firma de consultanță Rasmussen Global și este co-președintele grupului privind garanțiile internaționale de securitate pentru Ucraina, împreună cu Andriy Yermak, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS