Echipele de salvare au continuat să caute supravieţuitori în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce o explozie a dus la prăbușirea unui bloc cu trei etaje de pe Insula Jersey (Insulele Anglo-Normande) şi a făcut cel puţin trei morţi, scrie AFP, citată de TVR.
Şefa guvernului din Jersey, Kristina Moore, a confirmat acest bilanţ sâmbătă seară. Un raport anterior anunţase cel puţin un deces. Douăsprezece persoane sunt date dispărute.
O scurgere de gaze este cauza presupusă a acestei tragedii care s-a produs în jurul orei 04.00 (local şi GMT) în capitala insulei, portul Saint Helier, în sudul insulei. Imaginile camerelor de supraveghere video au arătat o minge de foc înghiţind clădirea de pe malul mării, apoi un fum gros.
„O clădire cu trei etaje s-a prăbuşit complet”, a declarat şeful poliţiei locale, Robin Smith.
„Sunt pagube şi la o clădire din apropiere, un alt bloc de locuinţe căruia pompierii trebuie să îi asigure securitatea. Este o privelişte destul de înfricoşătoare”, a adăugat el.
Robin Smith a subliniat că bilanţul şi numărul persoanelor date dispărute şi căutate se pot schimba. Două persoane au fost internate în spital.
Furnizorul de gaze din Jersey, Island Energy, a indicat că lucrează cu serviciile de salvare pentru a înţelege ce s-a întâmplat.
Locatarii sunaseră la pompieri, plângându-se de miros de gaz, potrivit şefului poliţiei. El a spus că au fost mobilizaţi specialişti pentru a căuta persoane care ar putea fi prinse sub dărâmături.
Kristina Moore a estimat că operaţiunile de curăţare a molozului ar putea dura „câteva zile”.
Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din zonă şi duse la primăria din Saint Helier.
A doua tragedie într-o săptămână pe Insula Jersey
Este a doua tragedie din această săptămână pe insula a cărei economie se bazează pe sectorul bancar, turism şi pescuit.
Vineri, garda de coastă din Jersey a încheiat o căutare de două zile pe mare pentru trei marinari dispăruţi în naufragiul vasului lor, joi dimineaţă, după ce s-a ciocnit cu un feribot.
Barca, „L’Ecume II”, s-a scufundat la aproximativ 40 de metri de fundul mării, prea adânc pentru ca scafandrii să poată coborî fără echipament specific.