Mai multe restaurante din Poiana Braşov au fost închise în pragul Anului Nou, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave.
Printre neregulile constate se numără:
- condiţii de depozitare improprii,
- mâncare expirată,
- mucegai pe pereți,
- zeci de kilograme de carne expirată, care reprezintă un pericol pentru sănătatea clienţilor.
Horia Constantinescu, președinte ANPC: „Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform.”
Una dintre unitățile închise vinde sandvișuri și sucuri într-una din parcările stațiunii. Reprezentantul unității consideră decizia suspendării exagerată, câtă vreme, spune el, deficiențele constatate nu sunt grave:
- chedere imperfecte la geamurile chioșcului,
- crăpături în tavan,
- ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.
ANPC nu a făcut încă publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov.