Gabriel Țuțu nu mai conduce Romarm, după scandalul măștilor neconforme, au declarat surse pentru G4Media. Măsura a fost luată de Consiliul de Administrație în contextul modificării măsurii controlului judiciar care îi interzice să mai dețină această funcție, au mai explicat sursele citate.
Procurorii îl acuză pe fostul șef Romarm că ar fi încasat 50.000 de lei reprezentând un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă din afacerea măștilor către MApN.
Banii ar fi fost livraţi în contul lui Ţuţu de către mama lui Andrei Alexandru Hudea, un prieten al lui Ţuţu, plasat ca intermediar în afacere. Hudea ar fi încheiat un contract de consultanţă cu firma lui Piţurcă şi ar fi primit un procent de 13,26 % sută din profitul realizat: peste 95.000 de euro.
Fiul antrenorului Victor Pițurcă, Alexandru, și fostul șef al companiei Romarm, Gabriel Ţuţu, sunt cercetați sub control judiciar în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemie.
Gabriel Țuțu era descris pe pagina Romarm ca fiind ”un manager extrem de motivat și proactiv
Gabriel Țuțu era descris pe pagina Romarm ca fiind ”un manager extrem de motivat și proactiv, cu o experiență solidă în domeniul sistemelor de securitate și siguranță a informației”, dar și cu un ”nivel ridicat de integritate”. Conform site-ului, Țuțu a lucrat 10 ani în SRI și 5 ani în securitate comercială, ”timp în care au fost menținute colaborări prolifice cu mai multe agenții guvernamentale, diplomatice și de informații”.
Conform CV-ului său, Țuțu a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea ”Danubius” din Galați, apoi masterul la Academia Națională de Informații și ulterior a urmat studii postuniversitare la Institutul Diplomatic Român și Colegiul Național de Apărare. În perioada 2003-2011 a fost ofițer de informații în cadrul SRI, iar ulterior a lucrat în Ministerul Comunicațiilor, a fost auditor independent la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, consilier CEO la Loteria Română, director adjunct la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, iar în cele din urmă a devenit șeful Romarm, compania de stat românească producătoare de armament.