Masa de Paște înseamnă un consum destul de mare de alimente, iar acest lucru poate fi, de cele mai multe ori, dăunător pentru organism.
Potrivit InfoCons, masa de Sărbătorile Pascale poate ajunge până la 163 E-uri. De asemenea, 31,86 grame de sare și 208,6 grame de zahăr.
Infocons pune la dispoziție o aplicație gratuită prin care puteți scana produsele pe care le puneți pe Masa de Paște. Astfel, veți afla câți aditivi alimentari ( E-uri ), câtă sare și cât zahăr au acestea.
Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine și diverse mezeluri. Alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare. Iar lista continuă.
Dulciurile adaugă E-uri multe, dar și zahăr
Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 40 E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert. Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o bautura energizantă sau poate o bere cu fructe. În acest fel se adaugă încă 29 E-uri și 22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr!
După masa de Paște, dacă veți consuma o gumă de mestecat, veți adăunga încă 11 E-uri.
Făcând calculul, aflăm că masa s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr. Până la 163 E-uri, 31,6 grame de sare și 208,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele!
Cum vă ajută aplicația InfoCons
Aplicația gratuită InfoCons redă consumatorilor direct pe telefonul mobil numărul de E-uri și tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr. De asemenea, numărul caloriilor, alergenii, precum și ingredientele din produsele folosite la masa de Paște.
Aplicația îi ajută pe consumatori să-și prepare masa de Paște cu produsele care sunt în conformitate cu preferințele acestora. Cu ajutorul aplicației gratuite InfoCons, consumatorii își pot seta preferințele de consum. Apoi, aplicația InfoCons le va semnala, pe baza preferințelor deja stabilite, dacă produsele scanate sunt „pe gustul lor” sau nu.
Mai departe, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru masa de Paște pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în masa de Paște.
În același timp, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată, dar si cât trebuie să meargă, pedaleze sau alerge pentru a arde caloriile consumate.
Citește și: Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare