34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistent anchetat după ce a dat supradoză de calmante unor paciente

Asistent anchetat după ce a dat supradoză de calmante unor paciente

Un asistent medical de la Spitalul Militar Central ar fi sedat intenționat trei paciente. El le administra doze mari de diazepam. Una dintre paciente a intrat în stop cardio-respirator.

Un asistent medical, angajat civil al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila“ (SUMC) din București, a administrat sâmbătă, 6 mai 2023, calmante ”într-o cantitate mare” unor paciente internate la Secția 1 medicală.

Una dintre pacientele cărora asistentul medical le-a administrat calmante a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii ATI care au salvat-o pe femeia aflată în stare gravă au avut suspiciunea unui viol.

Spitalul Militar Central a reclamat imediat cazul, care a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

”Da, facem cercetări in rem, pentru tentativă de omor calificat”, a confirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar, pentru Libertatea.

”Asistentul este tânăr, are puțin peste 20 de ani”, a declarat un medic al spitalului.

Diazepamul este un medicament utilizat pentru a calma musculatura și creierul. Este folosit în special pentru a trata anxietatea, insomniile și spasmele musculare.

Efectul diazepamului începe să se simtă de obicei într-un interval de 15-30 de minute după ce este administrat. Acest efect poate dura între 2 și 6 ore, în funcție de doza administrată și de sensibilitatea individuală. Substanța activă rămâne în organism între 46 și 100 de ore.

Citeşte şi: Un român s-a aruncat de la etajul doi al aeroportului din Bari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS