19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFederația „Solidaritatea Sanitară” pichetează unitățile sanitare

Federația „Solidaritatea Sanitară” pichetează unitățile sanitare

Federația „Solidaritatea Sanitară” pichetează, mâine, în intervalul orar 12.00-12.30, unitățile sanitare, fără întreruperea lucrului.

Este un semnal de avertizare prealabilă a guvernanților privind riscul declanșării grevei generale. Este un protest adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalați la putere. Acest protest are un caracter inovativ, afirmând în mod direct necesitatea de rezolvare a problemelor indicate în revendicări.

„Tot joi, lansăm protestul Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare. Din momentul lansării acțiunii toți medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare. Gărzile nu sunt recompensate la justa valoare. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acțiune va fi transmisă către unitățile sanitare și către guvernanți Înștiințarea privind intenția de a demisiona“.

Solicitări de natură salarială

Angajații din sistemul public de sănătate care participă la aceste forme de protest susțin revendicările din Decalogul revendicărilor Federației „Solidaritatea Sanitară”.
Sindicaliștii au atât solicitări de natură salarială cât și o serie de reforme menite să crească calitatea vieții profesionale și calitatea serviciilor medicale.

Protestul vizează și protecția angajaților împotriva riscului anulării unora dintre drepturile actuale în viitoarea lege a salarizării. Acestea vor genera semnificative scăderi ale veniturilor salariale.

Citește și: Olt: Băut și fără permis, un tânăr a intrat cu mașina într-un cap de pod

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS