Care sunt noile șmecherii prin care se fură mașini. Hoții de mașini și-au diversificat mult metodele de furt. Nu mai apelează doar la clasicul geam spart sau forțarea portierei. Majoritatea mașinilor au alarme și prin aceste metode vechi nu ar face decât să alerteze pe toată lumea.
Mai nou, hoții au inventat metode dintre cele mai ingenioase. Spre exemplu, dacă găsești un tricou înfășurat pe unul dintre ștergătoarele mașinii este foarte posibil să te afli în vizorul hoților.
Aceștia așteaptă în apropiere. Dacă șoferul a apucat să pornească mașina și abia apoi coboară să dea jos respectivul tricou, atunci urcă rapid la volan și fug cu mașina.
Metoda ”Accidentul” sau ”Tamponarea”
O altă metodă utilizată de hoți este ”Accidentul” sau ”Tamponarea”. Această metodă presupune un accident ușor, iar în timp ce șoferii implicați discută între ei, un alt hoț vine din spate și fură mașina.
Este o metodă destul de riscantă pentru hoți, asta pentru că unul dintre ei este la fața locului. De obicei, aceștia folosesc plăcuțe de înmatriculare false pentru mașina care a provocat accidentul, astfel este mai greu de identificat autorul.
Nu doar mașinile sunt vizate de hoți
Nu doar mașinile sunt vizate de hoți. Casele sunt la fel de urmărite, iar metoda ”pliantul publicitar” este una care funcționează, mai ales în sezonul vacanțelor.
Hoții pot pune un fluturaș publicitar, un ziar sau un autocolant pe ușa casei sau apartamentului tău. Poți găsi o bucată de hârtie sau o bandă subțire dintr-o sticlă de plastic în prag. Dacă nu scoți unul dintre aceste obiecte o perioadă lungă de timp, atunci hoții înțeleg că nu ești acasă. Astfel, hoții marchează clădirile și apartamentele în care se ajunge ușor, informează Realitatea.net.
Citeşte şi: Puncte de prim ajutor înființate în Gorj în perioada caniculei