17.8 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriel Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei

Gabriel Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei

Gabriela Firea a demisionat vineri din funcţia de ministru al Familiei, în urma unei întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu.

Demisia vine în contextul acuzaţiilor din scandalul centrelor în care bătrâni şi persoane cu dizabilităţi erau supuşi unor tratamente inumane. Demisia are loc la o zi după cea a ministrului social-democrat al Muncii Marius Budăi.

Gabriela Firea se afla la al doilea mandat consecutiv de ministru, fiind numită prima oară în funcție pe 25 noiembrie 2021 în cabinetul Nicolae Ciucă și ulterior reconfirmată ministru în actualul Guvern Marcel Ciolacu.

La formarea Guvernului Nicolae Ciucă s-a vehiculat că ministerul Familiei a fost înființat special pentru ca Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD și președinte PSD București, să ocupe un portofoliu ministerial.

Un inculpat, apropiat familiei Pandele-Firea

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Conform G4Media, Ştefan Godei, inculpat în dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023.  Ștefan Godei a lucrat și alte firme și instituții conduse din subordinea lui Gabriela Firea și Florentin Pandele: clubul de fotbal FC Voluntari și RATB.

Cu două zile în urmă, Firea declarase despre Godei, care apare într-o fotografie alături de ea, că „nu a fost vreodată membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din județul Ilfov sau București. Deci, nu avea cum să conducă filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanți, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulți”.

Godei conduce ONG-ul ce gestiona azilele groazei din Voluntari. Cofondatoare a ONG-ului este Ligia Gheorghe, prietenă și consilieră a Gabrielei Firea. Până acum, Firea a negat că ar fi știut ceva despre azilele din Voluntari unde bătrânii erau maltratați.

Godei este acum arestat preventiv în dosarul deschis de DIICOT.

Citeşte şi: Trei miniștri din Republica Moldova au demisionat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS