21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat arestat după ce a violat mai multe fetițe

Bărbat arestat după ce a violat mai multe fetițe

Un bărbat din Alba este acuzat de procurori că a violat sau agresat sexual mai multe fetiţe, unele de 6 sau 8 ani. Faptele s-au întins pe durata câtorva ani. Unul dintre actele sexuale ar fi fost comis împreună cu soţia sa, scrie Agerpres.

Pe 10 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost sesizat de către o femeie că fiica sa a fost victima unui abuz de natură sexuală, comis în urmă cu aproximativ cinci ani. Pe 19 mai a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva unui bărbat pentru comiterea infracţiunii de viol.

„În perioada iulie 2017 – octombrie 2018, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate (…) de a exprima un consimţământ valabil exprimat din cauza vârstei fragede (6-7 ani), H.I.C. a întreţinut cu aceasta acte de natură sexuală şi un raport sexual”, au transmis procurorii.

Pe 20 mai, aceștia au cerut și obținut arestarea preventivă pentru 30 de zile. Ulterior, arestul a fost prelungit cu încă 30 de zile.

Una dintre fapte a comis-o împreună cu soția

În urma extinderii cercetărilor, a rezultat că, în perioada ianuarie 2019 – martie 2023, profitând de vulnerabilitatea altei fetițe, care avea 8 ani în 2019, bărbatul a întreţinut cu aceasta 14 acte de natură sexuală (ce intră în componenţa infracţiunii de agresiune sexuală) şi 17 raporturi sexuale (ce intră în componenţa infracţiunii de viol).

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2016 – martie 2022, bărbatul a comis mai multe acte de natură sexuală şi a întreţinut un act sexual oral în prezenţa a două minore, care în acele momente nu aveau împlinită vârsta de 14 ani, unul dintre „actele mai sus-menţionate a fost comis împreună cu soţia sa, suspecta H.A.V., faptele întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor”.

Printr-o ordonanţă dată joi, procurorul a dispus extinderea acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor, fiecare dintre acestea având în componenţă mai multe acte materiale.

Citește și: Prefectul și subprefectul de Mureș, demiși după ororile descoperite la azilul din Bărdeşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS