24.4 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul și subprefectul de Mureș, demiși după ororile descoperite la azilul din Bărdeşti

Prefectul și subprefectul de Mureș, demiși după ororile descoperite la azilul din Bărdeşti

Prefectul și subprefectul de Mureș au fost demiși vineri de premierul Marcel Ciolacu, după ororile descoperite la azilul la Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’ Min din localitatea Bărdeşti, scrie Agerpres.

De asemenea, premierul a spus că are loc o analiză, astfel încât pedepsele pentru cazurile grave din centrele sociale să fie majorate.

„Dacă va trebui, modificăm codul penal”, a spus Ciolacu, adăugând că el și statul român nu vor „avea nicio milă” pentru cei implicați în ororile din centrele de îngrijire.

Un alt azil al groazei

În subsolul azilului din Mureş, Căsuţa Lu’ Min, au fost găsite persoane cazate printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge, a anunțat Centrul de Resurse Juridice (CRJ). Cei mai mulţi nu puteau vorbi şi nu se puteau mişca, fiind plini de muşte, murdărie şi malnutriţi.

Două persoane, în stare gravă, au fost descoperite ascunse într-o încăpere încuiată de trei metri pătraţi, fără lumină naturală, stând într-un pat. În total erau 30 de persoane în centru, 13 fiind transportate la spital. Autorităţile au întocmit documente care vor fi predate DIICOT.

CRJ a precizat că unii dintre beneficiarii centrului au declarat că au fost legaţi, ameninţaţi, bătuţi de către personalul şi conducerea centrului, prezentând leziuni specifice legării la nivelul mâinilor.

Citește și: DNA a deschis un dosar penal în cazul azilului din Mureș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS