34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloile torenţiale au făcut o victimă în Grecia

Ploile torenţiale au făcut o victimă în Grecia

Ploile orrențiale au inundat case și drumuri în Grecia și un bărbat a murit după ce un zid s-a prăbușit, au anunțat marți pompierii.

Furtuna Daniel a lovit vestul și centrul Greciei de luni, determinând sute de apeluri către serviciile de urgență. Se întâmplă la doar câteva zile după ce un incendiu devastator a fost stins în nordul țării.

„Furtuni şi ploi intense se produc marţi mai ales în Volos, capitala unităţii regionale Magnisia. Un bărbat a fost găsit decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, Yannis Artopios.

Bărbatul a murit după ce un zid s-a prăbușit în apropierea orașului Volos”, a declarat pentru Reuters un oficial al pompierilor.

Potrivit Agenției de Știri Atena, zidul s-a prăbușit când bărbatul, un crescător de vite, încerca să ajungă la animalele sale.

Imagini de la postul de stat ERT au arătat mașini în Volos, un oraș-port din Golful Pagasetic, spălate de ploile torenţiale pe ţărmurile noroioase.

O persoană, dispărută

Un cioban din satul Agios Georgios, situat în aceeaşi regiune, a fost declarat dispărut, a adăugat oficialul elen.

Unitatea regională Magnisia şi insulele Sporade, aflate în apropiere, au fost plasate sub incidenţa unui cod roşu de vreme severă.

Precipitaţiile din Volos au atins 200 mm şi cele din satul vecin Zagora, situat la poalele muntelui Pelion, au fost de 516 mm. Serviciul naţional de meteorologie (EMY) a recomandat locuitorilor din regiune să îşi limiteze deplasările.

Subsolul Spitalului din Volos a fost inundat, iar pompierii locali „sunt pe cale să pompeze apa”, a declarat Yannis Artopios.

Începând de luni, EMY a emis avertizări de intemperii severe care vor afecta Grecia până joi.

Citește și: Accident rutier pe șoseaua de centură din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS