În această săptămână, perioada cea mai aglomerată a cumpărăturilor pentru rechizite, trei supermarketuri au transmis ce prețuri practică pentru articolele de bază pentru „back to school”.
Pentru oferta de rechizite școlare, Carrefour anunță că părinții pot lua în calcul un buget între 100-120 lei pentru ghiozdan și rechizite, excluzând manualele.
„Spre exemplu, sunt disponibile produse precum: caiet Pigna Basic n bA5 60F matematică & dictando 3.99 lei; bloc desen A3 15 file 90gmp – 6.99 lei; set 3 pensule diferite mărimi – 3.99 lei; set acuarele –7,99 lei; creioane color brand Carrefour – 3.99 lei; ghiozdan mediu, pentru școlarii din ciclul primar; 59.9 lei; penar echipat – 29.9 lei; set 4 creioane grafit HB cu radieră – 1.99 lei”, potrivit reprezentanților Carrefour, conform G4Media.ro.
Potrivit site-ului oficial al Auchan, prețurile ghiozdanelor pornesc de la 28 de lei, pentru un ghiozdan mare simplu. În timp ce prețul unui penar pornește de la 4 lei. Instrumentele de scris au prețuri ce pornesc de la 0,39 de lei. Caietele cu file dictando / de matematică pornesc de la 0,49 de lei.
Peste 2.000 de articole pentru școală la Auchan
Auchan anunță că are peste 2.000 de articole pentru școală, aproximativ 1.000 de instrumente de scris și desenat, peste 300 de ghiozdane și penare, peste 400 de modele de caiete și accesorii. Aproximativ 1.000 de produse complementare și peste 200 de articole de îmbrăcăminte.
Soluții care să atenueze impactul cheltuielilor pentru școală asupra bugetului familiei
Aproape 60% dintre părinți încearcă să se încadreze într-un buget de cel mult 500 de lei pentru rechizite în acest început de an școlar, potrivit celui mai recent sondaj realizat pe platforma de recrutare online BestJobs.
Peste 70% dintre respondenți au spus că se gândesc la soluții care să atenueze impactul cheltuielilor pentru școală asupra bugetului familiei.
Astfel, 72% dintre cei preocupați de presiunile financiare au declarat că urmăresc ofertele de la magazine pentru produsele școlare. 25% vor folosi rechizite rămase din anii anteriori. 17% se vor orienta către produse mai ieftine.
În plus, 10% apelează la economii. 13% se vor împrumuta pentru diferențele de bani necesari. Alți 23% au luat în calcul să ceară salariul în avans pentru a diminua impactul achizițiilor asupra bugetului familiei.
Părinții direcționează o bună parte din buget și către cumpărarea de haine noi
Bugetul pregătit de părinți pentru acest început de an se împarte între cumpărarea de caiete și pixuri (opțiune selectată de toți respondenții), ghiozdan (65%), penar (55%) și hărți și atlase (30%) sau manuale școlare (30%). Pe lângă aceste achiziții, părinții direcționează o bună parte din buget și către cumpărarea de haine noi pentru copii.
4 din 5 părinți au spus că s-au orientat către magazinele fizice pentru că își pot alege mai ușor produsele necesare. Asta, în timp ce 20% cumpără online, pentru a evita aglomerația. Sondajul a fost realizat în perioada august-septembrie, pe un eșantion de 640 de părinți din România.
Citeşte şi: Ligia Deca: „Nu avem niciun plan să facem teste antidrog în școli”