19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEscrocherie cu chinezării vândute drept obiecte vindecătoare de cancer

Escrocherie cu chinezării vândute drept obiecte vindecătoare de cancer

O escrocherie cu chinezării vândute drept obiecte vindecătoare de cancer a fost pusă în practică de un fals medic nutriționist. Zeci de persoane din întreaga țară au crezut că acesta deține secretul unei vieți lungi și sănătoase și că are leacul pentru cancer și boli cardiovasculare. Secret vândut la prețuri exorbitante oamenilor ademeniți cu tombole și premii în hoteluri și pensiuni luxoase, scrie Ziare.com.

În realitate, escrocul vindea obiecte banale importate din China prezentate ca fiind produse exclusiviste fabricate din același material ca navele spațiale, folosite doar în clinici medicale pretențioase sau care încă nu apăruseră pe piață. Fascinați de organizarea somptuoasă a evenimentului, victimele, majoritatea oameni în vârstă, plăteau bani grei, chiar și mii de euro, pentru a intra în posesia miraculoaselor cuțite, tigăi sau aparate de masaj.

Scenariul inventat de escroc și de acoliții săi, opt persoane în total, era bazat pe multă manipulare, fascinația luxului și promisiunea unei vieți sănătoase.

Prezentări organizate în restaurante, pensiuni sau hoteluri de lux

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare. Acestea erau contactate telefonic de operatorii unui call center și invitate să participe la o prezentare de produse organizată în restaurante, pensiuni sau hoteluri de lux. Erau ademenite cu premii în excursii și tombole sau cu unica șansă de a se întâlni cu ”doamna doctor” Oana Cuzino și cu echipa de la Master Chef care urma să gătească în oalele minune. Gruparea avea o bază de date de invidiat, spun procurorii DIICOT Cluj care s-au ocupat de această anchetă. Aveau tabele întregi cu numere de telefon sortate pe orașe și județe.

Convinse, prin cuvinte bine ticluite și un discurs intens studiat, că așa vor scăpa de boli cronice, inclusiv de cancer, bătrânele doamne cumpărau produsele. Clienții care încă mai aveau dubii erau amăgiți cu marea gală sau cu marea premiere de la complexul Romexpo din București. Li se promitea că acolo aveau să se întâlnească cu Oana Cuzino și cu membrii echipei Master Chef, care aveau să gătească în oalele curative și cu cuțitele-minune.

Chinezării la prețuti exorbitante

Anchetatorii susțin că gruparea de șarlatani reușea să câștige câte 25.000 de lei la fiecare eveniment organizat. Ei vindeau foarte scump produse de foarte proastă calitate, prejudiciul total fiind estimat de anchetatori la peste 200.000 lei.

În cauză au fost organizate percheziții la domiciliile escrocilor din București, Ilfov, Teleorman și Dâmbovița. Ulterior aceștia au fost fiind trimiși în judecată, în decembrie 2022, dosarul fiind încă în faza de judecată la Judecătoria Turda.

Citește și: O femeie a murit într-un cimitir, strivită de o cruce

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS