7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCamera secretă a lui Michelangelo se va deschide publicului

Camera secretă a lui Michelangelo se va deschide publicului

Schițele secrete ale lui Michelangelo Buonarroti aflate sub biserica din Florența vor putea fi admirate de publicul vizitator din 15 noiembrie.
Artistul a petrecut luni de zile într-o cameră de sub Capela Medici pentru a se sustrage de condamnarea la moarte a Papei Clement al VII-lea.
Michelangelo Buonarroti a lăsat în urmă o urmă de minuni artistice, inclusiv statuia lui David. El a făcut și frescele sublime care împodobesc tavanul Capelei Sixtine, potrivit The Guardian.

Acum, o cameră „secretă” din Florența ai cărei pereți sunt schițați cu doodle-uri pe care se crede că maestrul italian al Renașterii le-a creat în timp ce se sustragea de la condamnarea la moarte ordonată de Papa Clement al VII-lea pe fondul conflictului său cu puternica familie Medici, urmează să fie deschisă oficial publicului pentru prima dată.

Se crede că Michelangelo a petrecut aproximativ două luni ascuns în camera minusculă de sub capela Medici din Bazilica San Lorenzo în 1530. Aici a realizat zeci de desene care amintesc de lucrările sale anterioare. A fost descoperit şi un desen cu Leda și lebăda.

Camera a fost descoperită în 1975

Existența desenelor cu cărbune și cretă a rămas necunoscută până în 1975. Paolo Dal Poggetto, pe atunci directorul Capelei Medici, căuta un spațiu potrivit pentru a crea o nouă ieșire pentru muzeu.

A găsit o trapă sub un dulap care ducea la camera de 10 metri lungime și trei metri lățime. Schițele au fost dezvăluite după ce pereții camerei, care până în 1955 fusese folosită pentru a stoca cărbunele, au fost demontați.

Paola D’Agostino, directorul Muzeelor ​​Bargello, a spus că artistul ar fi vrut să realizeze un catalog al lucrărilor sale, fără să știe dacă va ieși din cameră mort sau viu.

„A desenat lucruri din trecut ca și cum ar fi făcut o călătorie pe calea memoriei… era ca și cum ar avea un album cu lucrările sale”, a spus D’Agostino, în timp ce însoțea jurnaliştii într-o vizită în sală marţi.

Alte desene amintesc unele dintre figurile nud pe care Michelangelo le-a pictat pe Capela Sixtină, iar una este similară cu statuia lui David. Altele reflectă figurile care împodobesc mormântul familiei Medici, creat de Michelangelo și situat în Noua Sacristie deasupra camerei.

Citeşte şi: (VIDEO) Heidi Klum și costumul ei de Halloween au făcut senzaţie pe covorul roşu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS