19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn adolescent francez și-a împușcat părinții, apoi le-a dat foc

Un adolescent francez și-a împușcat părinții, apoi le-a dat foc

Un adolescent francez și-a împușcat părinții, apoi le-a dat foc și a dispărut. Crima a avut loc în urmă cu o săptămână, în satul Châteauvilain, de lângă Lyon. Polițiștii l-au căutat câteva zile, iar sâmbătă băiatul a fost arestat la Montpellier. Conform procurorilor, el a recunoscut fapta, relatează Le Figaro.

Luni, 27 noiembrie, la ora 6.49, pompierii au fost chemați să intervină la un incendiu care se manifesta la un hambar și o casă din satul Châteauvilain, între Lyon și Grenoble. Locuiau acolo un bărbat, de 58 de ani, împreună cu soția lui, de 52 de ani, și fiul lor de 15 ani.

Două cadavre „aproape complet carbonizate” au fost găsite printre dărâmături. Analizele nu au permis identificarea lor oficială, dar autopsia a stabilit că erau „probabil cele ale unui bărbat și ale unei femei, fiecare prezentând răni de împușcătură în craniu și în torace”. Cadavrele sunt „probabil cele ale părinților”. De asemenea, pompierii și jandarmii au găsit în ușa casei, într-o baltă de sânge, cadavrul câinelui border collie al familiei, împușcat în cap.

La scurt timp au apărut întrebări cu privire la locul unde se află fiul cuplului, Valentin, de 15 ani, care nu mai fusese văzut de la incendiu. Autoritățile au găsit mașina tatălui abandonată, în urma unui accident, la aproximativ 40 km distanță. Sâmbătă, procuratura a anunțat arestarea băiatului la Montpellier, la aproape 300 km de casă.

Adolescentul a mărturisit că și-a ucis părinții

„Confirm că tânărul Valentin a mărturisit jandarmilor că este autorul uciderii părinților săi”, a anunțat procuratura într-un comunicat de presă.

Potrivit primarului din Châteauvilain, Daniel Gaude, familia locuia de aproximativ 15 ani în acest oraș. Renovaseră o fermă veche și erau „foarte bine integrați” în comunitate. Tatăl fusese consilier municipal. „Pentru mine este de neînțeles (…) îi cunoșteam bine, nu pot spune decât lucruri bune despre ei”, a reacționat Gaude la o întrebare a agenției de presă AFP. „Este o tragedie îngrozitoare. Sunt uluit. Este oribil pentru familie. Nimic nu anunța o așa nenorocire”, a mai spus edilul. 

„Luni am văzut flăcările, i-am auzit pe pompieri. E oribil. Nu am cuvinte. Toată lumea vorbește despre asta. Erau oameni discreți. Tânărul nu mai mergea la școală, era izolat”, a povestit un localnic.

Adolescentul a fost plasat în custodia poliției.

Citește şi: Un miliardar elveţian vrea să-și adopte grădinarul ca să-i lase moștenire averea lui

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS