6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Casa Verde Fotovoltaice, reluat în câteva zile

Programul Casa Verde Fotovoltaice, reluat în câteva zile

Ministerul Mediului a anunţat că va fi reluat Programul Casa Verde Fotovoltaice, care a fost suspendat în septembrie după o contestație în instanță. Ministerul spune că AFM se află în ultimele faze de evaluare a celor 93 de noi instalatori care au depus dosarele. În ediția curentă, 2023, a programului vor fi instalate 90.000 de sisteme.

ÎCCJ a închis procesul privind Casa Verde Fotovoltaice. Programul va fi reluat în zilele următoare. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a hotărât, în ședința din 13 decembrie, să ia act de renunțarea la judecată a societății DHELECTRIC SYSTEM SRL. Programul Casa Verde Fotovoltaice poate fi reluat, conform hotnews.ro.

Reamintim că programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăți. Aceasta a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor. La inițiativa ministrului mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, s-a organizat în luna noiembrie, la sediul MMAP, o întâlnire de mediere între părți. În cadrul acesteia, societatea și-a asumat să renunțe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor. Ulterior, odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea în cauză a transmis către ÎCCJ și respectiv Curtea de Apel Oradea cererile de renunțare la procesul intentat AFM.

Citeşte şi: Vâlcea: Accident rutier pe DN 7, în Câineni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS