6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate, emise în acest an

Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate, emise în acest an

Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate au fost emise în acest an. Alte aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), într-o postare publicată pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit ministerului de resort, Cardul European pentru Dizabilitate este emis, la cerere, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD).

Datele centralizate de MMSS arată că, în primele două luni din 2024, au fost emise 1.196 astfel de carduri, în timp ce alte aproximativ 4.100 de cereri se află în stadiul de procesare, conform Agerpres.

Care sunt beneficiile

Beneficiile care decurg din utilizarea acestor carduri sunt: transport gratuit cu mijloacele de transport în comun, parcare gratuită, acces gratuit sau subvenţionat parţial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber (în funcţie de pachetele de beneficii stabilite de fiecare dintre statele-membre ale UE participante).

„Cardul european vine în completarea cardurilor naţionale pentru persoanele cu dizabilităţi şi va fi acordat de către autorităţile naţionale pe baza propriilor criterii. Pentru moment, cardul poate fi utilizat în statele membre ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda, Malta şi România”, precizează Ministerul Muncii.
Pentru a obţine Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele interesate au nevoie de o cerere de înscriere (disponibilă la link-ul http://dizab.eurocard.gov.ro/…/cerere_pentru_acordarea…) şi o fotografie recentă (tip buletin).

Înscrierea se poate realiza electronic

Înscrierea se poate realiza electronic – prin trimiterea documentelor scanate pe adresa de e-mail a DGASPC din judeţul sau sectorul de domiciliu, personal sau prin reprezentant – prin depunerea documentelor la sediul DGASPC din judeţul sau sectorul de domiciliu.

Citeşte şi: Browser-ul Chrome lansează o funcţie de scris cu ajutorul AI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS