12.9 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Mii de persoane au protestat în Insulele Canare din Spania pentru turismul de masă

(VIDEO) Mii de persoane au protestat în Insulele Canare din Spania pentru turismul de masă

-

Mii de persoane au protestat sâmbătă în Tenerife, cerând ca insula spaniolă să limiteze temporar sosirile de turiști. Localnicii spun că acesta este un sistem turistic nesustenabil, care dăunează mediului. Oamenii sunt supărați că turismul excesiv le dă viețile peste cap. Ei vor să stopeze boom-ul închirierilor de vacanță pe termen scurt și a construcției de hoteluri.

Din acest motiv costurile locuințelor pentru localnici au crescut.
Ținând pancarte pe care scrie „Oamenii trăiesc aici” și „Nu vrem să ne vedem insula murind”, demonstranții au spus că trebuie făcute schimbări în industria turismului, care reprezintă 35% din produsul intern brut (PIB) din arhipelagul Insulelor Canare.

Limitarea temporară a numărului de vizitatori

„Nu este un mesaj împotriva turistului, ci împotriva unui model turistic care nu aduce beneficii acestui teren și trebuie schimbat”, a declarat unul dintre protestatari pentru Reuters în timpul marșului din capitala Tenerife, Santa Cruz de Tenerife

Marșuri mai mici au fost organizate în altă parte a grupului insular și în alte orașe spaniole, toate organizate de aproximativ două duzini de organizații de mediu înainte de sezonul de vârf al vacanțelor de vară.

Organizațiile spun că autoritățile locale ar trebui să limiteze temporar numărul de vizitatori pentru a reduce presiunea asupra mediului, infrastructurii și fondului de locuințe ale insulelor și să pună restricții asupra achizițiilor de proprietăți de către străini.

„Autoritățile trebuie să oprească imediat acest model corupt și distructiv care epuizează resursele și face economia mai precară. Răbdarea oamenilor din Insuele Canre are limite”, a declarat Antonio Bullon, unul dintre liderii protestului, pentru Reuters.

Citește și: Gabriel Resources contestă în instanță sechestrul pus de statul român

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

UPDATE – Cutremur cu magnitudinea de 5,2, în România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2, s-a produs, luni...

ȘTIRI GdS